Etli Pide Tanımı İçin Materyaller
️1 su bardağı yoğurt
️1 su bardağı ılık su
️Yarım çay bardağı sıvı yağ
️2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
️1 adet yaş maya
️6 su bardağı un (unu her zamanki üzere dikkatli ekleyelim bu verdiğim ölçü herkeste farklılık gösterebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
️️ İç malzemesı̇ ı̇çı̇n; ️️
️ 500 gram kıyma
️ 2 adet kuru soğan
️ 2 adet domates
️ 3-4 adet yeşil biber
️ 1 tatlı kaşığı pul biber
️ 1 tatlı kaşığı karabiber
️ 1 yemek kaşığı domates salçası
️ 1 yemek kaşığı biber salçası
️ 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
️ 1 çay kaşığı tuz
Etli Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık suyun içerisine maya, sıvı yağ̆ ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu alalım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini örterek yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Kıymalı harç için soğan, domates ve biberi başka farklı robottan geçirip bir kaba alalım.
İçerisine kıyma, pul biber, karabiber, tuz ve salçaları ekleyip güzelce elimizle karıştıralım.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alıp tezgaha un serpelim.
Uzunlamasına açtığımız hamurun ortasına kıymalı harçtan yayalım ve hamurun kenarlarını kıvırıp pide formu verelim.
İstenilirse kenarlarına yumurta sarısı sürelim ( yahut fırından çıkartınca tereyağı sürelim).
Evvelden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
Fırından çıkartmaya yakın isteğe göre pidenin üzerine rende kaşar peyniri de eklenilebilir eriyince fırından çıkartıp servis edelim
️1 su bardağı yoğurt
️1 su bardağı ılık su
️Yarım çay bardağı sıvı yağ
️2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
️1 adet yaş maya
️6 su bardağı un (unu her zamanki üzere dikkatli ekleyelim bu verdiğim ölçü herkeste farklılık gösterebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
️️ İç malzemesı̇ ı̇çı̇n; ️️
️ 500 gram kıyma
️ 2 adet kuru soğan
️ 2 adet domates
️ 3-4 adet yeşil biber
️ 1 tatlı kaşığı pul biber
️ 1 tatlı kaşığı karabiber
️ 1 yemek kaşığı domates salçası
️ 1 yemek kaşığı biber salçası
️ 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
️ 1 çay kaşığı tuz
Etli Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık suyun içerisine maya, sıvı yağ̆ ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu alalım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini örterek yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Kıymalı harç için soğan, domates ve biberi başka farklı robottan geçirip bir kaba alalım.
İçerisine kıyma, pul biber, karabiber, tuz ve salçaları ekleyip güzelce elimizle karıştıralım.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alıp tezgaha un serpelim.
Uzunlamasına açtığımız hamurun ortasına kıymalı harçtan yayalım ve hamurun kenarlarını kıvırıp pide formu verelim.
İstenilirse kenarlarına yumurta sarısı sürelim ( yahut fırından çıkartınca tereyağı sürelim).
Evvelden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
Fırından çıkartmaya yakın isteğe göre pidenin üzerine rende kaşar peyniri de eklenilebilir eriyince fırından çıkartıp servis edelim