Etli Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık su
İç materyali için:
300 gram dana kuşbaşı et
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Pide Tanımı Yapılışı
Şeker tuz maya ve suyu bir kabın içine koyuyor ve elimizle karıştırıyoruz(maya çözülene kadar)
Üzerine unu kesim modül koyup yoğuruyoruz üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
Küçük küçük doğradığımız kuşbaşı etini düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Diğer bir tavada soğanları sıvı yağ ile kavuruyoruz tam pembeleşmeden evvel biberleri ekliyoruz.
Sonra karabiber pul biber ve tuzu ekliyoruz. Pişmeleriyle birlikte kuşbaşı etlerini koyuyoruz .
Biraz kavurduktan sonra margarini ve üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz 1 dk kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
Mayalanan hamuru un yardımı ile oklava ile açıyoruz (kayık şeklinde) üzerine hazırladığımız iç harcından ekliyoruz. Kenarlarını kapatıyoruz.
Yağlı kağıtlı tepside evvelce ısıtılmış fırında alt üst turbo işlevinde 250 derecede fırının orta düzeyinde yaklaşık 10 dk (üzeri pişene kadar) pişiriyoruz.
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık su
İç materyali için:
300 gram dana kuşbaşı et
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Pide Tanımı Yapılışı
Şeker tuz maya ve suyu bir kabın içine koyuyor ve elimizle karıştırıyoruz(maya çözülene kadar)
Üzerine unu kesim modül koyup yoğuruyoruz üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
Küçük küçük doğradığımız kuşbaşı etini düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Diğer bir tavada soğanları sıvı yağ ile kavuruyoruz tam pembeleşmeden evvel biberleri ekliyoruz.
Sonra karabiber pul biber ve tuzu ekliyoruz. Pişmeleriyle birlikte kuşbaşı etlerini koyuyoruz .
Biraz kavurduktan sonra margarini ve üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz 1 dk kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
Mayalanan hamuru un yardımı ile oklava ile açıyoruz (kayık şeklinde) üzerine hazırladığımız iç harcından ekliyoruz. Kenarlarını kapatıyoruz.
Yağlı kağıtlı tepside evvelce ısıtılmış fırında alt üst turbo işlevinde 250 derecede fırının orta düzeyinde yaklaşık 10 dk (üzeri pişene kadar) pişiriyoruz.