Son konular

Etli Pilav

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Etli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
250 gram ince ince kıyılmış et ( yaklaşık bir tas kadar)
1.5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
Püre için
5 adet patates
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşık tereyağ
Kaşar rendesi

Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçleri kaynar tuzlu suda 10 dk bekletip süzgece alalım. Bu metot pirincin tane tane olmasını sağlayacaktır.
Pirinçler süzülürken etimizi çok ince doğrayarak düdüklüye alalım.
1 litre su ve bir çay kaşığı tuz ekleyip yarım saat yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte 40-50 dk pişirelim.
O esnada pirinçleri süzgeçten alalım ve uygun tencereye tereyağını eritip pirinçleri kavurmaya başlayalım.
Etleri de ocaktan alıp suyunu süzelim.
Suyunu pilava da katacağımız için dikkatli süzmeniz gerekmektedir.
Etleri de pilava ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
Etler tuzlu ise tuz katmaya gerek yok zira suyu da tuzlu olacaktır. Tuzsuz ise pilavın suyunu ekledikten sonra 1 çay kaşığı daha ekleyebilirsiniz.
Pirinçler kavrulunca 3 su bardağı suyu da ekleyip altını birinci 10 dk yüksek daha sonra en kısık ayarda 10-15 dk daha pişirin.Et suyu yetersiz kalırsa olağan su da ekleyebilirsiniz. Ben yarı et suyu yarı olağan su kullandım.
Suyunu çektiği vakit altını kapatıp dinlendirmeye alın.
Yanına patates püresi için patatesleri haşlayıp çokça tereyağ ve sütle karıştırıp kaşar peyniri ekledim. Çok uyumlu ve lezzetli bir menü. Demenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun
Etli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç 2 su bardağı kaynar su 2 su bardağı et suyu Yarım kg kırmızı et (ben dana kullandım) 2 orta uzunluk havuç 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı İçin Malzemeler 3 modül gerdan eti (ben 3 adet kullandım, kişi başı bir tane yada incik eti ile de yapılabilir) 1/2 (yarım) kereviz (büyük olduğu için yarım kullandım, küçük uzunluk 1 tane olur) 1 tane kuru soğan 1 küçük havuç 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 subardağı pilavlık pirinç 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı kuşüzümü vee çamfıstığı 1 tatlı kaşığı aspir 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağ 150 gram kuşbaşı dana eti 2 su bardağı su 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Efsane Bir Lezzet Safranlı Etli Pilav (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 250 gram haşlanmış kuşbaşı et 2 adet havuç 1 su bardağı nohut 1 avuç (kaju, badem ve fıstık) 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1,5 su bardağı basmati pirinç 1 yemek kaşığı safran 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1.5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 2 kase kadar pirinç 2 tane havuç 1 kase haşlanmış nohut 1 tane soğan 3-4 diş sarımsak 250 gram kuşbaşı doğranmış et Tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt