Etli Pilavlı Mini Patlıcan Kapama (En Leziz Ana Yemek)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Etli Pilavlı Küçük Patlıcan Kapama (En Güzel Ana Yemek) Tanımı İçin Gereçler

Kapama için:
3-4 adet patlıcan
Yarım çay bardağı sıvı yağ (kızartma için)
150 gram kadar kuşbaşı kırmızı et
1 tane yeşil biber
1 tane orta uzunluk soğan
Tuz, karabiber
Pilav için :
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı sıcak su
1 tane havuç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Sos:
1 yemek kaşığı salça
1.5 çay bardağı su
Nane, tuz, kekik, karabiber

Etli Pilavlı Küçük Patlıcan Kapama (En Lezzetli Ana Yemek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar alacalı soyularak ince uzun 1 cm kalınlığında olacak formda doğranır.
Daha sonra tuzlu suyun içine koyulup acısı çıkması için biraz bekletilir.
Tavaya sıvı yağ alınıp artlı önlü biraz pişirilir. (fırına da gireceği için tam pişmese de olur).
Soğanlar ve yeşil biber doğranır.
Düdüklü tencereye tereyağ alınarak soğanlar ve biberler biraz sotelenir.
İçine et koyulup mühürledikten sonra kapağı kapatılarak et pişmeye bırakılır.
Tencereye pilav için sıvı yağ ve tereyağ alınır.
Doğranan havuçlar içine atılır ve sotelenir.
Pirinçler güzelce yıkandıktan ve nişastasından arındırıldıktan sonra tencerede 3 dakika kadar kavrulur.
Sıcak su tuz karabiber eklenir. 1-2 dk yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Suyunu çekince 20 dakika kadar kapağı açılmadan demlenir.
Bir kasenin içine patlıcanlar kenarları hafif boşluk olacak ve yarısı dışarıda olacak halde yerleştirilir. İçine pilav doldurulur.
Dışarıda olan tarafları pilavın üzerine kapatılır. Kase aykırı çevrilip çıkarılır tüm patlıcanlar bitene kadar birebiri uygulanır.
Üzerine haşlanan et kaşıkla koyulur. Sos materyalleri karıştırılarak patlıcanların üzerinden gezdirilir dökülür.
Evvelden ısıtılan 190 derece fırında 20 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
 
Üst Alt