Etli Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
7 adet beyaz kuru soğan
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan (Kıyma için)
2 diş sarımsak
6-7 dal maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 -4 yemek kasığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kasığı kimyon
Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
2-3 su bardağı su
Etli Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları soyup bıçakla yaralım. Ocakta 10 dk kadar haşlayalım.
Kıyması için soğan sarımsakları doğrayalım.
Yoğurma kabına kıyma soğan sarımsak pirinç ve diğer malzemeleri alıp yoğuralım.
Haşlanmış olan soğanları ayıralım.
Tek tek içerisine hazırladığımız kıymadan bir miktar koyup saralım.
Tencereye soğanların en küçük kısımlarını zeminine dizelim.
Ardından sardığımız soğanları tencereye dizelim.
Üzerine bir tane tabak kapatalım soğanların dağılmaması için.
En son salça ve su ile sosunu hazırlayıp üzerini geçecek şekilde ekleyelim.
25 – 30 dk da pişiyor kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun
Etli Soğan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 adet beyaz kuru soğan
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan (Kıyma için)
2 diş sarımsak
6-7 dal maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 -4 yemek kasığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kasığı kimyon
Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
2-3 su bardağı su
Etli Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları soyup bıçakla yaralım. Ocakta 10 dk kadar haşlayalım.
Kıyması için soğan sarımsakları doğrayalım.
Yoğurma kabına kıyma soğan sarımsak pirinç ve diğer malzemeleri alıp yoğuralım.
Haşlanmış olan soğanları ayıralım.
Tek tek içerisine hazırladığımız kıymadan bir miktar koyup saralım.
Tencereye soğanların en küçük kısımlarını zeminine dizelim.
Ardından sardığımız soğanları tencereye dizelim.
Üzerine bir tane tabak kapatalım soğanların dağılmaması için.
En son salça ve su ile sosunu hazırlayıp üzerini geçecek şekilde ekleyelim.
25 – 30 dk da pişiyor kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun
Etli Soğan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı