Etli Taze Fasulye Tanımı İçin Materyaller
1 kilogram taze fasulye
1/5 kilogram kuzu kuşbaşı eti (eti bi kaç saat kaynatalım yumuşak olması için)
1 adet büyük uzunluk soğan
100 gram kuyruk yağı (azaltıp fazlalaştıra bilirsiniz)
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Etli Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Taze fasulyeleri ister elimizle ister bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte ayıklayın.
Yağ olarak tereyağı sıvı yağ ile yapabilirsiniz ancak şayet tereyağı ile yaparsanız fasulyeleri eklemeden tereyağını eritin.
Fasulyeleri ekliyorsunuz ,domateslerinizi doğrayıp ek edin tencereye. (domatesler istediğiniz büyüklükte olabilir.)
Sonra salçanizi kekik, tuz, tüm gereçleri ekleyin karıştırın.
Sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Yarım saat 40 dakika kadar kapağı açmayın.
40 dakika sonra açıp suda kaynayan etleri yumuşak olmuş ise fasulyelerin üzerine ekleyin .
3-4 parmak kadar sıcak su ek edelim bi karıştırıp kapağını örtelim.
30-35 dk da o denli pişsin yemek hazır demektir.
(SERVİS ÖNERİSİ; pirinç pilavı ve cacık.)
Afiyet olsun.
1 kilogram taze fasulye
1/5 kilogram kuzu kuşbaşı eti (eti bi kaç saat kaynatalım yumuşak olması için)
1 adet büyük uzunluk soğan
100 gram kuyruk yağı (azaltıp fazlalaştıra bilirsiniz)
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Etli Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Taze fasulyeleri ister elimizle ister bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte ayıklayın.
Yağ olarak tereyağı sıvı yağ ile yapabilirsiniz ancak şayet tereyağı ile yaparsanız fasulyeleri eklemeden tereyağını eritin.
Fasulyeleri ekliyorsunuz ,domateslerinizi doğrayıp ek edin tencereye. (domatesler istediğiniz büyüklükte olabilir.)
Sonra salçanizi kekik, tuz, tüm gereçleri ekleyin karıştırın.
Sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Yarım saat 40 dakika kadar kapağı açmayın.
40 dakika sonra açıp suda kaynayan etleri yumuşak olmuş ise fasulyelerin üzerine ekleyin .
3-4 parmak kadar sıcak su ek edelim bi karıştırıp kapağını örtelim.
30-35 dk da o denli pişsin yemek hazır demektir.
(SERVİS ÖNERİSİ; pirinç pilavı ve cacık.)
Afiyet olsun.