Etli Türlü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
250 gram dana kuşbaşı et
Sıvı yağ
1 adet soğan
1 kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 adet havuç
1 iri patates
1 adet patlıcan
Tuz, karabiber, pulbiber
Yeteri kadar sıcak su
Etli Türlü Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selamlar
Yemeğimize ilk olarak etten başlayalım eti yağsız ve iyi ısınmış tencerede kavuralım. Rengi tamamen döndükten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip haşlayalım.
Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ekleyip biraz sıvı yağıyla kavuralım.
Üzerine ufak doğranmış kapya biberleri ekleyip kavuralım.
Salçasını ekleyip tekrar kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim
Bir iki çevirdikten sonra yarım ay şeklinde doğranmış havuç ve patlıcanı küp doğranmış patatesi ve haşlanan etimizi ekleyelim iyice karıştırıp tuzunu baharatını ilave edelim göz kararı sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Yemeğiniz pişerken sürekli karıştırmak yerine arada tencereyi dikkatlice şöyle bir iki sallarsanız sebzelerinizin formu bozulmaz ezilmiş bir görüntü olmaz Afiyet şifa olsun sevgiler
Etli Türlü Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram dana kuşbaşı et
Sıvı yağ
1 adet soğan
1 kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 adet havuç
1 iri patates
1 adet patlıcan
Tuz, karabiber, pulbiber
Yeteri kadar sıcak su
Etli Türlü Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selamlar
Yemeğimize ilk olarak etten başlayalım eti yağsız ve iyi ısınmış tencerede kavuralım. Rengi tamamen döndükten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip haşlayalım.
Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ekleyip biraz sıvı yağıyla kavuralım.
Üzerine ufak doğranmış kapya biberleri ekleyip kavuralım.
Salçasını ekleyip tekrar kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim
Bir iki çevirdikten sonra yarım ay şeklinde doğranmış havuç ve patlıcanı küp doğranmış patatesi ve haşlanan etimizi ekleyelim iyice karıştırıp tuzunu baharatını ilave edelim göz kararı sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Yemeğiniz pişerken sürekli karıştırmak yerine arada tencereyi dikkatlice şöyle bir iki sallarsanız sebzelerinizin formu bozulmaz ezilmiş bir görüntü olmaz Afiyet şifa olsun sevgiler
Etli Türlü Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı