Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler
200 gram dana kuşbaşı
2 tane havuç
1.5 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir fiske karabiber
Tuz
2.5 su bardağı et suyu

Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 saat önceden pirinci ılık suda ıslatalım.
İyice yıkayalım ve süzelim. Az sıvı yağ koyduğumuz düdüklü tencereyi iyice kızdıralım.
Kuşbaşıyı alıp rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edip kapağı kapatalım etimiz yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen etimizi ve suyunu ayıralım.
Havuçları ince ve uzun doğrayalım.
Pilav tenceresine zeytinyağını koyalım ve kızdıralım.
Havuçları biraz kavuralım üzerine haşladığımız etleri koyalım.
Bir dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
Üzerine pirinçleri ilave edelim.
Karıştırmayı hiç bırakmadan kavuralım.
Üzerine et suyunu ilave edelim.
Karabiber ve tuzunu atalım.
Tencerenin kapağını kapatalım en kısığa alalım ocağımızı. Suyunu çekene kadar pişirelim.
10 dakika dinlendirelim ve servis edelim .
Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı basmati pirinç 3 su bardağı su 200 gram haşlanmış et 2 adet ince doğranmış havuç 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 silme tatlı kaşığı tuz Karabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine Tel Tel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık Tarifi İçin Malzemeler 400 gram kuşbaşı et 1.5 su bardağı pirinç 2 adet havuç 1 adet orta boy soğan Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Maydanoz 3 bardak sıcak su Tuz Karabiber İsteğe bağlı eklenecek: 2 bağ sarımsak Kabukları soyulmuş badem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç 2 su bardağı kaynar su 2 su bardağı et suyu Yarım kg kırmızı et (ben dana kullandım) 2 orta uzunluk havuç 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Etli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk havuç 1 büyük soğan 1 paket (40 gr) kuş üzümü 3 su bardağı pirinç Tuz Zeytinyağı 3 kesim kuzu incik Et suyu Etli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak etleri düdüklü tencerede 1 saat haşlayalım. Pirinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç 200 gram kuşbaşı doğranmış et 1/2 (yarım) su bardağı önceden haşlanmış nohut 1 orta boy havuç 1 orta boy soğan 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) Tuz Karabiber Kimyon 2 su bardağı sıcak su (pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt