Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler
200 gram dana kuşbaşı
2 tane havuç
1.5 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir fiske karabiber
Tuz
2.5 su bardağı et suyu
Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 saat önceden pirinci ılık suda ıslatalım.
İyice yıkayalım ve süzelim. Az sıvı yağ koyduğumuz düdüklü tencereyi iyice kızdıralım.
Kuşbaşıyı alıp rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edip kapağı kapatalım etimiz yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen etimizi ve suyunu ayıralım.
Havuçları ince ve uzun doğrayalım.
Pilav tenceresine zeytinyağını koyalım ve kızdıralım.
Havuçları biraz kavuralım üzerine haşladığımız etleri koyalım.
Bir dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
Üzerine pirinçleri ilave edelim.
Karıştırmayı hiç bırakmadan kavuralım.
Üzerine et suyunu ilave edelim.
Karabiber ve tuzunu atalım.
Tencerenin kapağını kapatalım en kısığa alalım ocağımızı. Suyunu çekene kadar pişirelim.
10 dakika dinlendirelim ve servis edelim .
Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram dana kuşbaşı
2 tane havuç
1.5 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir fiske karabiber
Tuz
2.5 su bardağı et suyu
Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 saat önceden pirinci ılık suda ıslatalım.
İyice yıkayalım ve süzelim. Az sıvı yağ koyduğumuz düdüklü tencereyi iyice kızdıralım.
Kuşbaşıyı alıp rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edip kapağı kapatalım etimiz yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen etimizi ve suyunu ayıralım.
Havuçları ince ve uzun doğrayalım.
Pilav tenceresine zeytinyağını koyalım ve kızdıralım.
Havuçları biraz kavuralım üzerine haşladığımız etleri koyalım.
Bir dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
Üzerine pirinçleri ilave edelim.
Karıştırmayı hiç bırakmadan kavuralım.
Üzerine et suyunu ilave edelim.
Karabiber ve tuzunu atalım.
Tencerenin kapağını kapatalım en kısığa alalım ocağımızı. Suyunu çekene kadar pişirelim.
10 dakika dinlendirelim ve servis edelim .
Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı