Etli Volovan Tanımı İçin Malzemeler
400 gram dana kuş başı (tavukta kullanılabilir)
1 orta uzunluk soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
3 bardak kaynar su
10 adet milföy
1 adet yumurta sarısı
200 gram kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Etli Volovan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
400 gram kuş başının suyunu çektirip kavuralım.
3 bardak suyumuzu ekleyip pişirmeye bırakalım.
Pişen etimize soğan, biber, domates ve baharatlarımızı ekleyelim.
10 adet milföyümüzü her bir karesini su bardağı yardımı ile daire formunda çıkaralım.
Arta kalan milföyü uzun ince şerit yapıp, çıkardığımız dairenin üstüne saralım.
Yumurta sarısını etrafına sürelim, ortasını çatallayalım ki kabarmasın.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında milföylerimizi pişirelim.
Pişen milföylerin ortasına iki, üç kaşık et dolduralım ve üstüne kaşar peynirini koyup kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına verelim.
Afiyet olsun.
Etli Volovan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gram dana kuş başı (tavukta kullanılabilir)
1 orta uzunluk soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
3 bardak kaynar su
10 adet milföy
1 adet yumurta sarısı
200 gram kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Etli Volovan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
400 gram kuş başının suyunu çektirip kavuralım.
3 bardak suyumuzu ekleyip pişirmeye bırakalım.
Pişen etimize soğan, biber, domates ve baharatlarımızı ekleyelim.
10 adet milföyümüzü her bir karesini su bardağı yardımı ile daire formunda çıkaralım.
Arta kalan milföyü uzun ince şerit yapıp, çıkardığımız dairenin üstüne saralım.
Yumurta sarısını etrafına sürelim, ortasını çatallayalım ki kabarmasın.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında milföylerimizi pişirelim.
Pişen milföylerin ortasına iki, üç kaşık et dolduralım ve üstüne kaşar peynirini koyup kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına verelim.
Afiyet olsun.
Etli Volovan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı