Son konular

Etli Yaprak Dolması Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Resimli Etli Yaprak Dolması Tarifi
Etli Yaprak dolması nasıl yapılır

Malzemeler

2 corba kaşığı kuşuzumu
6 buyuk boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pilavlık pirinc (yarım saat onceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
2 su bardağı su
12 corba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tarcın
Yaklaşık 250 gr taze veya salamura asma yaprağı (buyuk boy)
2 corba kaşığı limon suyu
Tuz,
karabiber

imagesetliyaprakdolmasitarifiresimli5ad440fe0b1be

Sarma Tarifi

Kuşuzumunun sapını copunu elinizde ovalayarak ayıklayın Ilık suya koyup bekletin Soğanları incecik kıyın Kalın tabanlı bir tavada zeytinyağı, dolmalık fıstık ve biraz tuzla soğanlar sararıncaya kadar arada bir karıştırarak ağır ateşte kavurun Soğan miktarı fazla olduğu icin en az 20 dakika surer Bunun uzerine suyu suzulup iyice yıkanmış pirinci ilave edin Bir iki cevirdikten sonra suyu suzulmuş kuşuzumu, 1 su bardağı su, tuz, karabiber, nane, tarcın, yenibahar ilave edin Pirinci ezmeden dikkatlice karıştırarak suyunu cekinceye kadar pişirin Ilmıncaya kadar bir kenarda bekletin Taze asma yaprağı kullanıyorsanız tuzlu bol kaynar suda 12 dakika haşlayıp cıkarın Salamura yaprak kullanıyorsanız yaprakların uzerine kaynar su gezdirin, 5 dakika bekletip suzun Sap kısmı ve damarlı tarafı size bakacak şekilde elinize bir asma yaprağı alın Varsa sapını ayıklayın Ortasına 1 tepeleme tatlı kaşığı harc koyun, harca ince uzun şekil verin Once yanlarını sarın, sonra size bakan sap kısmından başlayarak ileri doğru sarın Kalın tabanlı, geniş bir tencereye sarmaları yan yana dizin Tum sarmaları hazırladıktan sonra ustune 1 su bardağı su koyun Limon suyunu gezdirin Sarmaların acılmaması icin geniş bir tabağı ters cevirip ustune kapatın Once harlı ateşte kaynatın Sonra ateşi kısıp pirincler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin
 
Üst Alt