Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
350 gram kıyma
500 gram yaprak
Orta uzunluk soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça (Biber, domates karışık)
1 fincan pirinç
3 fincan ince bulgur
1 şeker kaşığı karabiber
1 şeker kaşığı kırmızıbiber
Yarım şeker kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım çorba kaşığı tuz
1 tane limon
8 su bardağı sıcak su
Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri suda haşlayalım. Yarı sert olunca ocaktan alalım. Soğanları ince ince doğrayalım.
Limon haricinde bütün gereçleri bir ortaya getirip, karıştıralım.
Tencerenin tabanına tabak koyalım. Hepsini sarıp tencereye yerleştirelim. Üstüne baskıyı koyalım.
Isıttığımız suyu üstüne döküp, ocağa koyalım. 45 dk pişirelim.
Her yaprağın sertliği farklı olduğu için 45 dk nın sonunda en sert yaprağı denetim edelim.
Pişmemişse su ekleyip, pişirmeye devam edelim.
Piştikten sonra tabağa yerleştirip, üstüne limon sıkalım.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
350 gram kıyma
500 gram yaprak
Orta uzunluk soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça (Biber, domates karışık)
1 fincan pirinç
3 fincan ince bulgur
1 şeker kaşığı karabiber
1 şeker kaşığı kırmızıbiber
Yarım şeker kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım çorba kaşığı tuz
1 tane limon
8 su bardağı sıcak su
Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri suda haşlayalım. Yarı sert olunca ocaktan alalım. Soğanları ince ince doğrayalım.
Limon haricinde bütün gereçleri bir ortaya getirip, karıştıralım.
Tencerenin tabanına tabak koyalım. Hepsini sarıp tencereye yerleştirelim. Üstüne baskıyı koyalım.
Isıttığımız suyu üstüne döküp, ocağa koyalım. 45 dk pişirelim.
Her yaprağın sertliği farklı olduğu için 45 dk nın sonunda en sert yaprağı denetim edelim.
Pişmemişse su ekleyip, pişirmeye devam edelim.
Piştikten sonra tabağa yerleştirip, üstüne limon sıkalım.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı