Etli Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
1 kg yağsız kıyma ( yağlı da kullanılabilir )
4 adet orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 yemek kaşığı dolusu biber sos
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Bi tutam maydanoz
1 buçuk su bardağı pirinç
1 avuç düğü
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Yeteri kadar asma yaprağı
Üzeri için
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Sarmaların yarısı kadar sıcak su

Etli Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı

(Pet şişede tuzsuz ve susuz asma yaprağı saklama) Gelelim sarmaların imal basamağına. Yoğurma kabına tüm gereçleri koyalım soğanı ben robotta çekip koydum isterseniz rendeleyebilirsiniz.
Pirinci de yıkayıp suyunu süzdürüp o denli ekleyin. Baharatları ise ben 1 er çay kaşığı ekledim. Siz damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilir sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Tüm gereçleri yoğurup harcı hazır edin.
Şişeden yaprakları bir leğene kesip dokun üzerine kaynar su dokun yapraklar açılacaktır.
Daha sonra yaprağın sıcak suyunu süzdürüp sarmaları sarmaya başlayın.
Tüm harcı yapraklara koyup sarıp tencereye dizin.
Üzeri için 1 yemek kaşığı dolusu tereyağında salçayı 2 – 3 dk kavurun ve sarmaların üzerine gezdirin.
Sarmaların yarısına gelecek biçimde sıcak su eklemesi de yapıp üzerine sarma taşı yahut tabak koyup kapağı kapatın.
Birinci olarak yüksek ateşte sarmanın suyu kaynayana dek bekleyin.
Kaynayınca ocaği kısıp orta ateşte etler yapraklar yumuşayana dek pişirin.
Sarmalar pişmeye yakın sarma taşı yahut tabağı kaldırıp 10 dk da bu formda pişmeye bırakın.
Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Üst Alt