Etli Yeşil Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı
1 kilo yeşil fasulye
2 kuru soğan
4 tane tatlı yeşil biber
5 adet sarımsak
4 tane patates
3 tane domates
8 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Etli Yeşil Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dana kuş başını önceden haşlıyoruz.
Aynı şekilde fasulyeleri de haşlıyoruz.
Kuru soğan, patates, sarımsak, biber ve domateslerimizi de güzelce soyup temizleyip doğuyoruz.
Ardından yemeğimizi pişireceğimiz tencerede soğan, sarımsak ve biberlerimizi kavuruyoruz.
Daha sonra salçayı baharatları ve domatesleri de ekleyip karıştırdıktan sonra patatesleri de üzerine döküp birdaha karıştırıyoruz.
Zaten etimizi önceden haşlamıştık onu da yemeğimizle birleştiriyor ve fasulyeleri de üzerine katıyoruz ardından iyice karıştırıyoruz.
Sonra son olarak et suyunu da yemeğimize katıp karıştırıyoruz.
Pişmeye bırakıyoruz yemeğimizin suyu kaynamaya başladıktan sonra ateşini az kısıyoruz ki yavaş yavaş pişsin. Altı yanmasın. * umarım beğenirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim.
Etli Yeşil Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram dana kuşbaşı
1 kilo yeşil fasulye
2 kuru soğan
4 tane tatlı yeşil biber
5 adet sarımsak
4 tane patates
3 tane domates
8 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Etli Yeşil Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dana kuş başını önceden haşlıyoruz.
Aynı şekilde fasulyeleri de haşlıyoruz.
Kuru soğan, patates, sarımsak, biber ve domateslerimizi de güzelce soyup temizleyip doğuyoruz.
Ardından yemeğimizi pişireceğimiz tencerede soğan, sarımsak ve biberlerimizi kavuruyoruz.
Daha sonra salçayı baharatları ve domatesleri de ekleyip karıştırdıktan sonra patatesleri de üzerine döküp birdaha karıştırıyoruz.
Zaten etimizi önceden haşlamıştık onu da yemeğimizle birleştiriyor ve fasulyeleri de üzerine katıyoruz ardından iyice karıştırıyoruz.
Sonra son olarak et suyunu da yemeğimize katıp karıştırıyoruz.
Pişmeye bırakıyoruz yemeğimizin suyu kaynamaya başladıktan sonra ateşini az kısıyoruz ki yavaş yavaş pişsin. Altı yanmasın. * umarım beğenirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim.
Etli Yeşil Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı