Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı esmer çiğ köftelik ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı nar ekşisi
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş domates
1 çay bardağından 1parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı isot
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 tutam maydanoz
2 kol taze soğan
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
İnce bulgura sıcak su dökülüp kaşıkla karıştırılır.
İncecik doğranmış yahut rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsak, nar ekşisi, biber ve domates salçaları ıslatılmış bulgurla birlikte yeterlice yoğrulur.
Rendelenmiş domates, sıvı yağ, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, isot (acı baharatların ölçülerini kendinize nazaran ayarlayın)katılıp yoğrulmaya devam edilir.
En son incecik kıyılmış maydanoz ve taze soğan(tercihe bağlı)eklenir karıştırılır ve elle sıkılarak hal verilir.
İster marulla ister lavaş içine dürüm yapılarak afiyetle yenilir.
2 su bardağı esmer çiğ köftelik ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı nar ekşisi
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş domates
1 çay bardağından 1parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı isot
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 tutam maydanoz
2 kol taze soğan
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
İnce bulgura sıcak su dökülüp kaşıkla karıştırılır.
İncecik doğranmış yahut rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsak, nar ekşisi, biber ve domates salçaları ıslatılmış bulgurla birlikte yeterlice yoğrulur.
Rendelenmiş domates, sıvı yağ, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, isot (acı baharatların ölçülerini kendinize nazaran ayarlayın)katılıp yoğrulmaya devam edilir.
En son incecik kıyılmış maydanoz ve taze soğan(tercihe bağlı)eklenir karıştırılır ve elle sıkılarak hal verilir.
İster marulla ister lavaş içine dürüm yapılarak afiyetle yenilir.