Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı köftelik bulgur
4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yeşil soğan maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
Tuz
2 diş sarımsak
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulgurumuzu sıcak su ile 20 dk ıslatalım .
Pul biber ,kimyon, karabiber ,kırmızı toz biberimizi ,salçamızı ekleyerek yoğuralım.
Biraz yumuşayınca sıvı yağ, nar ekşisini de ekleyerek biraz daha yoğuralım.
İnce ince doğradığımız soğan ve maydanozu da ekleyerek düzgünce karışana kadar yoğuralım.
Elimizle köfte biçimi verelim afiyet olsun.
4 su bardağı köftelik bulgur
4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yeşil soğan maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
Tuz
2 diş sarımsak
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulgurumuzu sıcak su ile 20 dk ıslatalım .
Pul biber ,kimyon, karabiber ,kırmızı toz biberimizi ,salçamızı ekleyerek yoğuralım.
Biraz yumuşayınca sıvı yağ, nar ekşisini de ekleyerek biraz daha yoğuralım.
İnce ince doğradığımız soğan ve maydanozu da ekleyerek düzgünce karışana kadar yoğuralım.
Elimizle köfte biçimi verelim afiyet olsun.