Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı köftelik esmer bulgur
4 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nar ekşisi
Soğan ve sarımsak (isteğe bağlı)
1 limon suyu
2 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
1 kase rendelenmiş domates
1 kase buz
1 demet maydanoz (isteğe bağlı)
Tuz
Dürüm için;
Lavaş ekmeği
Turşuluk acı biber yahut tatlı
Domates
Salatalık turşusu
Marul
Limon yahut nar ekşisi
Etsiz Çiğköfte Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kabımıza bulgurlarımızı alıyoruz, 4 bardak kaynar suyu döküyoruz ve 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Ben soğan ve sarımsak kullanmadım seviyorsanız rendeleyin suyunu sıkıp kullanabilirsiniz.
Bütün gereçlerimizi ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
Rendelenmiş domates hariç gerekirse kullanabilirsiniz.
Baharatları ve acısını kendi damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz.
Şayet hamur yoğurma makinanız varsa onda yaparsanız daha kolay olacaktır.
Yoğururken limonu kesip içine atarsanız limon aroması verecektir ve daha lezzetli olacaktır.
Harcınızın kuru olduğunu düşünürseniz buz ek edebilirsiniz. Soğuk su yerine buz koyduğunuz takdirde bulgur suyu yavaş yavaş çekecektir ve kıvamı daha âlâ olacaktır.
Yeniden isteğe nazaran yağ eği de yapabilirsiniz yağsız olduğunu düşünürseniz.
Harcımızı yaklaşık 45 dakika 1 saat boyunca yoğuruyoruz.
Son olarak istediğiniz büyüklükte hal vererek yada durum yaparak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
4 su bardağı köftelik esmer bulgur
4 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nar ekşisi
Soğan ve sarımsak (isteğe bağlı)
1 limon suyu
2 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
1 kase rendelenmiş domates
1 kase buz
1 demet maydanoz (isteğe bağlı)
Tuz
Dürüm için;
Lavaş ekmeği
Turşuluk acı biber yahut tatlı
Domates
Salatalık turşusu
Marul
Limon yahut nar ekşisi
Etsiz Çiğköfte Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kabımıza bulgurlarımızı alıyoruz, 4 bardak kaynar suyu döküyoruz ve 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Ben soğan ve sarımsak kullanmadım seviyorsanız rendeleyin suyunu sıkıp kullanabilirsiniz.
Bütün gereçlerimizi ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
Rendelenmiş domates hariç gerekirse kullanabilirsiniz.
Baharatları ve acısını kendi damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz.
Şayet hamur yoğurma makinanız varsa onda yaparsanız daha kolay olacaktır.
Yoğururken limonu kesip içine atarsanız limon aroması verecektir ve daha lezzetli olacaktır.
Harcınızın kuru olduğunu düşünürseniz buz ek edebilirsiniz. Soğuk su yerine buz koyduğunuz takdirde bulgur suyu yavaş yavaş çekecektir ve kıvamı daha âlâ olacaktır.
Yeniden isteğe nazaran yağ eği de yapabilirsiniz yağsız olduğunu düşünürseniz.
Harcımızı yaklaşık 45 dakika 1 saat boyunca yoğuruyoruz.
Son olarak istediğiniz büyüklükte hal vererek yada durum yaparak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun