Etsiz Köfte

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Etsiz Köfte Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 tane soğan
3 kol maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1′ er çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biber
2 yemek kaşığı un
Mercimeleri haşlamak için;
Sıcak su
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Etsiz Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye sıcak suyumuzu koyup kaynatıyoruz kaynayan suyun içine 1 su bardağı yeşil mercimeğimizi ekleyip 8 dakika kaynatıp haşlıyoruz.
Haşladığımız mercimekleri süzgece döküp soğuk suyla yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz.
Robotumuza 1 soğan mercimekler ve baharatlarımızı ekleyip bir müddet çekiyoruz kenarlara yapışan harcı içine ekleyip tekrardan bir ölçü daha çekiyoruz.
Sonra içine 2 kaşık unumuzu ek edip tekrar çekiyoruz ( ben bırakmadım lakin şayet kıvamı biraz yumuşak olursa 1 kaşık daha un koyabilirsiniz )
Un koyup tekrar çektikten sonra köfte harcımız hazır.
Şekil verip yağda gerili önlü kızartalım ( dilerseniz üstüne yoğurt ve salçalı domatesli sos yapıp dökerek de afiyetle yiyebilirsiniz ) şimdiden deneyenlere afiyet olsunnn
Etsiz Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt