Son konular

Etsiz Kuru Dolma

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Etsiz Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
5 adet kuru kabak
İç harç için;
2 bardak pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Yarım demet maydanoz, dereotu
2 adet taze soğan (Çok yakışıyor)
Tuz
Baharatlar;
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık domates salçası
Kaşığın ucuyla toz biber
Yarım fincan ekşi
Ilık su

Etsiz Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel tencerede kaynayan suya kuru dolmalık patlıcanlarımızı atıyoruz 10 dakika haşlıyoruz. Sonrasında biberlerimizi atıyoruz 5 dakika daha haşlıyoruz.
En son kabaklarımızı atıyoruz 3-4 dakikadan fazla haşlamayalım zira çabucak eriyor kabak dikkatli olalım.
Tavamızda sıvı yağla kuru soğanı kavuruyoruz. Sonrasında salçaları ekleyip, pirincide biraz kavuruyoruz baharatları ekleyip, ocağı kapatıyoruz.
Doğradığımız dere otu maydanozu ve taze soğanı iç harcımıza ekliyoruz.
Dolmalarımızı iç harçtan yarıya kadar doldurup hafif ağzını kapatarak tencereye diziyoruz.
Salça ve renk biberimizi suyla açarak tencereye ek ediyoruz (Dolmalarımızın üstü hafif kapanacak biçimde suyla dolduruyoruz)
Ekşi ve sıvı yağı ek edip, dolmalarımızı kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun
Etsiz Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kemik Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 10 adet kuru patlıcan 10 adet kuru biber 10 adet kuru kapya biber 8 adet kuru kabak 1 adet soğan 2 tane kemikli et İç harcı için; 2 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık) 2 adet domates Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Karışık Ekşili Kuru Dolma (Adana Usulü) Tanımı İçin Gereçler 8 adet kuru patlıcan 8 adet kuru biber 8 adet kuru kabak 1 su bardağı pirinç 1 adet büyük uzunluk soğan Diş rendelenmiş sarımsak 2 yemek kaşığı nar ekşisi 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Gaziantep Yöntemi Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler 15 adet kuru patlıcan 10 adet kuru biber 5 adet kuru acur 5 adet kuru kabak 30-40 adet salamura yaprak Yarım kilo haşlanmış lahana İç gereci; 2 baş soğan 4 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Bulgurlu Etsiz Kabak Dolması Tanımı İçin Materyaller 1,5 su bardağı köftelik bulgur 10 adet küçük kabak 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı İçin Malzemeler Asma yaprağı 15 adet kuru patlıcan 13 adet kuru biber 2 adet orta uzunluk domates 3 adet orta uzunluk soğan 3 adet yeşil biber 1 demet maydanoz 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı pilavlık bulgur 4 yemek kaşığı tane sumak 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt