Son konular

Etsiz Lahana Sarması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Etsiz Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 adet orta uzunluk sarmalık lahana
Zeytinyağı yahut sıvı yağ
İçi için:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağına yakın sıcak su
2-3 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı yahut sıvı yağ
Tuz, karabiber, nane, pulbiber

Etsiz Lahana Sarması Tanımı Yapılışı

Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp bir ölçü zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim.
Pirinç de kavrulunca salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım. Ben biber salçası kullandım.
Suyunu da ek edip pişmeye bırakalım.
Pirinçler suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Bir tencerede suyu kaynatıyoruz.
Lahanayı dikkatlice yapraklarına ayırıp yıkıyoruz.
Lahana yapraklarını kaynayan suya 2-3 dk batırıp çıkarıyoruz. Suda çok tutmamaya çaba edelim. Şayet lahanaları çok yumuşatırsak sararken parçalanabillir. Hafif canlı kalması gerekiyor.
Lahananın sert kısımlarını da haşlayalım.
Haşladığımız lahana yapraklarını sert kısımlarını keselim.
Sarılacak büyüklükte kesip içine hazırladığımız harçtan koyup sarma üzere saralım.
Tencerenin tabanına ayırdığımız lahananın sert yapraklarını dizip kapatalım.
Üzerine sardığımız lahanaları dizelim.
En son üzerlerine zeytinyağı yahut sıvı yağ birazda salçalı su hazırlayıp dökelim. Sebebi bembeyaz olmasını istemediğimden. Biraz tuz serpelim.
Pişerken dağılmaması için üzerine tencereye uygun porselen bir tabak kapatıp pişmeye bırakalım.
Suyunu çekip lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 35- 40 dk pişirelim.
Pişince dinlendirip dileğe nazaran servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Üst Alt