Ev Baklavası Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ev Baklavası Nasıl Yapılır
Ev Baklavası Tarifi,
Resimli Ev Baklavası Tarifi
imagesevbaklavasitarifiresimli5ad426d14fd3d
Ev Baklavası Malzemeleri:

Ev Baklavası Şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu

Ev Baklavası Hamuru:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık sut
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta

Ev Baklavası İci:
250g dovulmuş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı

Ev Baklavasının Yapılışı:

1 Hamur malzemeleri ile poğaca hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın Bunu 1520 dakika dinlendirin dinlenmiş hamuru 3 eşit parcaya ayırın Her parcadan 1618 adet cevizden kucuk parcalar koparın Kopardığınız parcalara elinizle ceviz şekli verin Şekil verdiğiniz her kucuk bezeyi merdane ile bir yemek tabağı buyukluğunde acın Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parcayı ustuste koyun En usttekine nişasta serpmeyin Boylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin

2 Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın Yuvarlak yoksa dikdortgen tepsinin icine yuvarlak actığınız hamuru koyabilirsiniz 16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde acın Bunu tepsiye serip ustune ceviz icinin yarısını serpin İkinci grubu da acıp uzerine serin Kalan cevizleri de bunun uzerine serpin son grubu da acıp en uste serin

3 Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin Uzerine – her yanına değecek bicimde 150g kızgın tereyağı gezdirin 200C fırında uzeri kızarana kadar pişirin Fırından cıkartıp baklavayı soğutun Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin uzerine gezdirin 45 saat sonra servis yapın

Afiyet olsun…
 
Üst Alt