Ev Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler
10 kg tarhana unu
3 kğ süzme yoğurt (ekşimiş olcak)
5 kilo kapya biber
3 kg soğan
1 kg sivri biber
1 kg domates
2 bağ nane
1 su bardağı eski tarhana ( mayalamak için)
1 çay bardağı tuz
Ev Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sizlere çankırı usulü kışlık ev tarhanası tarifi veriyorum.
Un hariç bütün malzemelerin hepsini robottan geçirin.
Bir gece bekletilin.
Malzemelere unu koyarak ele yapışan bir kıvamda yoğurun.
Günde iki kere karıştırarak.
Tarhanayı 8 ve ya 12 gün bekletin.
Hamurun kabarması bitince ara ara sofra bezine kaşık kaşık dökün.
6 saat sonra tarhanaları ters düz edin.
Ertesi gün tarhanayı elinizle ovalayarak süzgeçten geçirin.
Kum gibi olması gerekiyor.
Sonra tekrar sofra bezine sererek havadar bir yerde 4-5 gün ara ara karıştırarak kurumasını sağlayın.
Cam kavanozlara koyarak muhafaza edin.Tarhanamız bereketli olsun inşallah.
Ev Tarhanası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 kg tarhana unu
3 kğ süzme yoğurt (ekşimiş olcak)
5 kilo kapya biber
3 kg soğan
1 kg sivri biber
1 kg domates
2 bağ nane
1 su bardağı eski tarhana ( mayalamak için)
1 çay bardağı tuz
Ev Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sizlere çankırı usulü kışlık ev tarhanası tarifi veriyorum.
Un hariç bütün malzemelerin hepsini robottan geçirin.
Bir gece bekletilin.
Malzemelere unu koyarak ele yapışan bir kıvamda yoğurun.
Günde iki kere karıştırarak.
Tarhanayı 8 ve ya 12 gün bekletin.
Hamurun kabarması bitince ara ara sofra bezine kaşık kaşık dökün.
6 saat sonra tarhanaları ters düz edin.
Ertesi gün tarhanayı elinizle ovalayarak süzgeçten geçirin.
Kum gibi olması gerekiyor.
Sonra tekrar sofra bezine sererek havadar bir yerde 4-5 gün ara ara karıştırarak kurumasını sağlayın.
Cam kavanozlara koyarak muhafaza edin.Tarhanamız bereketli olsun inşallah.
Ev Tarhanası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı