Mesken Tarhanası Tanımı İçin Gereçler
5 kg süt
1.5 kg domates
1 kg kırmızı kapya biber
6-7 adet kuru soğan
Yarım kg nohut (Pişmemiş)
4-5 tane yeşil sivri biber
Yarım demet maydanoz
Taze nane
Dereotu
5 kg un (2 kg kadar sonradan eklenecek)
Mesken Tarhanası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
5 kg. Sütten yoğurt yapıp süzdürülür.
Domates, biber, soğan iri olarak doğranıp düdüklüde bir ölçü su ile pişirilir.
İçine nane, maydanoz ve dereotu ekleyip 5 dakika daha pişirilir.
Soğuyunca evvelce pişirilmiş nohutu eklenir.
Bütün karışımı blendırdan geçirilir.
Büsbütün soğuduktan sonra yoğurdu eklenip unla yoğurulur.
Ekşimesi için en az 4-5 gün beklenir. Bu ortada sulanırsa un eklenip günde birkaç kez yoğurulur.
Pak bir bezin üstüne ufak modüller halinde serilir. Tam kurumadan kevgirden geçirilir.
5 kg süt
1.5 kg domates
1 kg kırmızı kapya biber
6-7 adet kuru soğan
Yarım kg nohut (Pişmemiş)
4-5 tane yeşil sivri biber
Yarım demet maydanoz
Taze nane
Dereotu
5 kg un (2 kg kadar sonradan eklenecek)
Mesken Tarhanası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
5 kg. Sütten yoğurt yapıp süzdürülür.
Domates, biber, soğan iri olarak doğranıp düdüklüde bir ölçü su ile pişirilir.
İçine nane, maydanoz ve dereotu ekleyip 5 dakika daha pişirilir.
Soğuyunca evvelce pişirilmiş nohutu eklenir.
Bütün karışımı blendırdan geçirilir.
Büsbütün soğuduktan sonra yoğurdu eklenip unla yoğurulur.
Ekşimesi için en az 4-5 gün beklenir. Bu ortada sulanırsa un eklenip günde birkaç kez yoğurulur.
Pak bir bezin üstüne ufak modüller halinde serilir. Tam kurumadan kevgirden geçirilir.