SoruCevap
Yeni Üye
Ev Adabı Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
600 gram yağlı kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
2 kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber (Acı sevenler arttırabilir)
1 tatlı kaşığı toz biber
Lavaş
Lavaş sosu için;
Tereyağ
Toz biber
Evinizde varsa et suyu (Et suyu hazırlayıp, buzluğa atıyorum)
Ev Yordamı Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapya biberi küçük küçük doğrayın (Ben el rondosundan geçirdim)
Soğan ve sarımsak rendeleyip suyu ile birlikte kıyma ve tüm baharatlarla birlikte güzelce yoğurun.
Zamanınız varsa 1 saat dolapta bekletin.
Metal yada tahta şişlere yassı olarak geçirip.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin etrafına soğan biber domates koyabilirsiniz.
220 derece 25 dk denetimli olarak pişirin.
Tereyağ toz biber ve et suyu prensip sos yapıp lavaşları sosa batırıp, servis yapın. Yanında ayran yada şalgam. Afiyetler olsun ‘.
Ev Yolu Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
600 gram yağlı kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
2 kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber (Acı sevenler arttırabilir)
1 tatlı kaşığı toz biber
Lavaş
Lavaş sosu için;
Tereyağ
Toz biber
Evinizde varsa et suyu (Et suyu hazırlayıp, buzluğa atıyorum)
Ev Yordamı Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapya biberi küçük küçük doğrayın (Ben el rondosundan geçirdim)
Soğan ve sarımsak rendeleyip suyu ile birlikte kıyma ve tüm baharatlarla birlikte güzelce yoğurun.
Zamanınız varsa 1 saat dolapta bekletin.
Metal yada tahta şişlere yassı olarak geçirip.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin etrafına soğan biber domates koyabilirsiniz.
220 derece 25 dk denetimli olarak pişirin.
Tereyağ toz biber ve et suyu prensip sos yapıp lavaşları sosa batırıp, servis yapın. Yanında ayran yada şalgam. Afiyetler olsun ‘.
Ev Yolu Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı