Konut Adabı Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
3-4 su bardağı un (hamurumuz yumuşak bir hamur olacak)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı marinesi için;
Tavuk göğsü
Sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, kırmızı biber, kekik
İsteğe bağlı olarak
Patates kızartması
Yeşillikler
Konut Tarzı Tavuk Dürüm Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk etimizi jülyen doğrayalım.
Bir kaba marine materyallerimizi alalım ,tavuk etimizi ekleyip karıştıralım.
Bir saat dolapta bekletelim.
Daha sonra farklı bir kaba süt, maya, su ve şekerimizi ekleyip karıştıralım.
Üzerine unumuzu yavaşça ekleyelim.
Tuzumuzu ekleyip yoğuralım.
Cıvık olmayacak yumuşak bir hamur elde edelim üzerini streçleyip 30 dk. Gelmesini bekleyelim.
Daha sonra yoğurup bezelere ayırıp ince açalım çok aşırı ince olmasın.
Yapıştırmayan ısıtılmış tavamıza açtığımız hamurumuzu koyalım.
Artlı önlü çok kurutmadan pişirelim.
Bir bez ile örtelim pişen lavaşlarımızı yumuşak kalsınlar lavaşımız hazır
Dolaptan tavuklarımızı alıp tavamızda kızartalım.
Lavaşımızın ortasına tavuk, patates kızartması ve yeşilliklerimizi koyup saralım.
Ben en sonunda biraz da tost makinesinde bastırıyorum hoş oluyor. Afiyet olsun
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
3-4 su bardağı un (hamurumuz yumuşak bir hamur olacak)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı marinesi için;
Tavuk göğsü
Sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, kırmızı biber, kekik
İsteğe bağlı olarak
Patates kızartması
Yeşillikler
Konut Tarzı Tavuk Dürüm Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk etimizi jülyen doğrayalım.
Bir kaba marine materyallerimizi alalım ,tavuk etimizi ekleyip karıştıralım.
Bir saat dolapta bekletelim.
Daha sonra farklı bir kaba süt, maya, su ve şekerimizi ekleyip karıştıralım.
Üzerine unumuzu yavaşça ekleyelim.
Tuzumuzu ekleyip yoğuralım.
Cıvık olmayacak yumuşak bir hamur elde edelim üzerini streçleyip 30 dk. Gelmesini bekleyelim.
Daha sonra yoğurup bezelere ayırıp ince açalım çok aşırı ince olmasın.
Yapıştırmayan ısıtılmış tavamıza açtığımız hamurumuzu koyalım.
Artlı önlü çok kurutmadan pişirelim.
Bir bez ile örtelim pişen lavaşlarımızı yumuşak kalsınlar lavaşımız hazır
Dolaptan tavuklarımızı alıp tavamızda kızartalım.
Lavaşımızın ortasına tavuk, patates kızartması ve yeşilliklerimizi koyup saralım.
Ben en sonunda biraz da tost makinesinde bastırıyorum hoş oluyor. Afiyet olsun