Ev Yapımı Acma Borek Yapılışı
HAMUR MALZEMELERİ
4 su bardağı un
1 cay bardağı yoğurt
yarım cay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 cay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
ARASINA SURMEK İCİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İC MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 cay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber
imagesevyapimiacmaborektarifi5ad3e67759b85
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle cok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayındort bezeye ayırıp,her bezeyi acabildiğiniz incelikte acınBir yufkanın uzerine 45 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayınBen uc beze yapın,yufkalar buyuk olduğu icin 5 yemek kaşığı yağ gezdirin
Daha sonra ince delikli bir eleğin icine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın uzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyinİki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifce katlayı ki cıkıntı olmasınHazırladığınız icten yufkanın bir kenarına koyun ve 34 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapınOnce ortadan ikiye bolunSonra her parcayı dorde bolunYani her yufkadan 8 adet borek cıkacakyağlanmamış tepsiye yerleştirinUzerlerine artan yağdan bir fırca yardımıyla surun200 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirinDilerseniz yufkaları actıkdan sonra resimde gorulduğu gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz
Afiyet Olsun
HAMUR MALZEMELERİ
4 su bardağı un
1 cay bardağı yoğurt
yarım cay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 cay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
ARASINA SURMEK İCİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İC MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 cay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber
imagesevyapimiacmaborektarifi5ad3e67759b85
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle cok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayındort bezeye ayırıp,her bezeyi acabildiğiniz incelikte acınBir yufkanın uzerine 45 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayınBen uc beze yapın,yufkalar buyuk olduğu icin 5 yemek kaşığı yağ gezdirin
Daha sonra ince delikli bir eleğin icine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın uzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyinİki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifce katlayı ki cıkıntı olmasınHazırladığınız icten yufkanın bir kenarına koyun ve 34 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapınOnce ortadan ikiye bolunSonra her parcayı dorde bolunYani her yufkadan 8 adet borek cıkacakyağlanmamış tepsiye yerleştirinUzerlerine artan yağdan bir fırca yardımıyla surun200 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirinDilerseniz yufkaları actıkdan sonra resimde gorulduğu gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz
Afiyet Olsun