Son konular

Ev Yapımı Acma Borek Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ev Yapımı Acma Borek Yapılışı

HAMUR MALZEMELERİ

4 su bardağı un
1 cay bardağı yoğurt
yarım cay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 cay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

ARASINA SURMEK İCİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

İC MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 cay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber

imagesevyapimiacmaborektarifi5ad3e67759b85
YAPILIŞI

Hamur malzemeleriyle cok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayındort bezeye ayırıp,her bezeyi acabildiğiniz incelikte acınBir yufkanın uzerine 45 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayınBen uc beze yapın,yufkalar buyuk olduğu icin 5 yemek kaşığı yağ gezdirin

Daha sonra ince delikli bir eleğin icine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın uzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyinİki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifce katlayı ki cıkıntı olmasınHazırladığınız icten yufkanın bir kenarına koyun ve 34 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapınOnce ortadan ikiye bolunSonra her parcayı dorde bolunYani her yufkadan 8 adet borek cıkacakyağlanmamış tepsiye yerleştirinUzerlerine artan yağdan bir fırca yardımıyla surun200 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirinDilerseniz yufkaları actıkdan sonra resimde gorulduğu gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz

Afiyet Olsun
 
Üst Alt