Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
800 gram baklavalık yufka 30 lu
300 gram margarin yada tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
5.5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak 25 dakika kaynatalım.
Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Ardından soğumaya bırakalım.
Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yufka serelim, fırça ile yağlayalım, alt tarafı 15 kat olana kadar bu şekilde yapalım. Her 3 yufka sonrasında yağlayalım 15. kata cevizi serpelim.
Yufkalarımız bitinceye kadar aynı işlemi sırasıyla uygulayalım.
Baklavamızı dilimleyerek kalan yağımızı üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
İlk sıcağı çıkan baklavanın üzerine şerbeti gezdirelim.
Şerbetini iyice çektikten sonra tatlımız servise nazır. Afiyet olsun.
Tatlının hazır baklavalar gibi çıtır olmasını istiyorsanız, çok iyi pişmeli eğer pişmezse hamur olur maalesef.
Şerbet soğuk tatlı fırından çıktığı gibi şerbet eklenmelidir.
Ev Yapımı Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
800 gram baklavalık yufka 30 lu
300 gram margarin yada tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
5.5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak 25 dakika kaynatalım.
Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Ardından soğumaya bırakalım.
Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yufka serelim, fırça ile yağlayalım, alt tarafı 15 kat olana kadar bu şekilde yapalım. Her 3 yufka sonrasında yağlayalım 15. kata cevizi serpelim.
Yufkalarımız bitinceye kadar aynı işlemi sırasıyla uygulayalım.
Baklavamızı dilimleyerek kalan yağımızı üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
İlk sıcağı çıkan baklavanın üzerine şerbeti gezdirelim.
Şerbetini iyice çektikten sonra tatlımız servise nazır. Afiyet olsun.
Tatlının hazır baklavalar gibi çıtır olmasını istiyorsanız, çok iyi pişmeli eğer pişmezse hamur olur maalesef.
Şerbet soğuk tatlı fırından çıktığı gibi şerbet eklenmelidir.
Ev Yapımı Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı