Son konular

Ev Yapımı Baklava

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
800 gram baklavalık yufka 30 lu
300 gram margarin yada tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
5.5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak 25 dakika kaynatalım.
Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Ardından soğumaya bırakalım.
Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yufka serelim, fırça ile yağlayalım, alt tarafı 15 kat olana kadar bu şekilde yapalım. Her 3 yufka sonrasında yağlayalım 15. kata cevizi serpelim.
Yufkalarımız bitinceye kadar aynı işlemi sırasıyla uygulayalım.
Baklavamızı dilimleyerek kalan yağımızı üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
İlk sıcağı çıkan baklavanın üzerine şerbeti gezdirelim.
Şerbetini iyice çektikten sonra tatlımız servise nazır. Afiyet olsun.
Tatlının hazır baklavalar gibi çıtır olmasını istiyorsanız, çok iyi pişmeli eğer pişmezse hamur olur maalesef.
Şerbet soğuk tatlı fırından çıktığı gibi şerbet eklenmelidir.
Ev Yapımı Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Son Zamanların Trendi Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka 250 gram tereyağı Şerbeti için: 4 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker Arası için: İyi çekilmiş antep fıstığı ya da iri çekilmiş ceviz ya da fındık Üzeri için: 2 yemek kaşığı kakao 50 gram bitter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Hazır Yufkadan Hemencecik Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka 1 kase dövülmüş ceviz 2 buçuk su bardağı sıvı yağ (İsteyen tereyağda kullanabilir) Şerbeti. için 3 su bardağı toz şeker 2 buçuk su bardağı su Yarım limon Mercimek büyüklüğünde limon tozu Hazır Yufkadan Çarçabuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çıtır Çıtır Konut İmali Baklava Tanımı İçin Gereçler Baklava hamurunun gereçleri için: 2 yumurta 1 adet maden suyu 1 yemek kaşığı sirke 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağı 1 adet kabartma tozu 1 fiske tuz 3-4 damla limon suyu Hamur hafif toparlanana kadar un (kıvamı yumuşak olmalı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler 800 gr baklavalık yufka 250 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz Şerbeti için; 1 litre süt (5 su bardağı süt) 4 su bardağı şeker (az tatlı sevenler 3 su bardağı kullansın bizede biraz tatlı geldi) Üzeri için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka (800 gr) kral marka kullandım 175 gram tereyağ yada margarin 1 küçük çay bardağı sıvı yağ Antep fıstığı (Cevizde olur) Şerbet için 1 litre süt 2.5 su bardağı şeker Üzeri için Kakao Rendelenmiş çikolata Toz antep fıstığı Soğuk Baklava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt