Ev Yapımı Çıtır Lahmacun

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Konut Üretimi Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için gereçler (Yaklaşık 20 adet için)
2, 5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için materyaller
400-500 gram kıyma
2 adet domates
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapyabiber
2 adet büyük soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı sumak (kesinlikle ekleyin, olağanüstü bir lezzet katıyor)

Mesken Üretimi Çıtır Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurun yapılışı~~ Yoğurma kabına su, tuz ve unu ekleyip düzgünce yoğuralım.
Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak. Ne kadar uygun yoğurursanız o kadar hoş açılır.
Üzerini örtelim 20 dk hamurumuzu dinlendirelim.
İç harcımızın yapılışı~~ mutfaka robotuna kıyma hariç bütün materyallerimizi ekleyelim hoş bir kıvam alana kadar robottan geçirelim ve kıymamızın üzerine ek edelim ve yeterlice karıştıralım. (bu ortada kıymamızı pişirmiyoruz pide ile karıştırılmasın, çiğ pişmemiş olacak).
dinlendirdiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım.
Pişireceğiniz tava, fırın, hamarat yada pizzapen ölçüsünde istediğiniz büyüklükte hamurumuzu merdane ile açalım.
Hazırladığımız iç harcımızdan açtığımız hamur üzerine eşit formda koyalım ve pişireceğimiz tava, fırın tepsisi yada hamarat, pizza pen üzerine koyalım. eğer fırında pişirecekseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım.
Evvelden ısıtılmış fanlı 180 derece fırında pişirelim. ben hamarat üzerinde pişirdim yaklaşık 20 dk ‘da pratik bi formda yapıp bitirdim boll köpüklü ayran, sumaklı ince doğranmış soğan, maydanoz ve limon ile servis edebilirsiniz… afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un (Yumuşak az ele yapışır olacak) Kıymalı harç için; 200 gram orta yağlı kıyma 1 adet kuru soğan (Orta boy) 3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için : 6 su bardağı un 3 su bardağı su 1.5 tatlı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu Lahmacun harcı için: 9-10 adet domates 4-5 adet biber 2 adet soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1.5 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Ev Yapımı Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya Aldığı kadar un İçi harcı için; 1 kg kıyma 2 adet orta boy soğan 3 adet domates 2 adet kapya biber 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Lahmacun Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka 250 gram kıyma 1 adet domates 2 adet yeşil biber 1 adet büyük soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı sıvı yağ (eğer kıymanız yağlı ise koymayın) 1 tutam maydanoz Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Çıtır Çıtır Tam Kıvamında Lahmacun Tanımı İçin Gereçler İç harç gereci; 2 adet kırmızı kapya biber 3 adet yeşil biber 2 adet orta uzunluk soğan 1 demet maydanoz 2 adet domates (kabukları alınmış ve rondadan geçirilmiş) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt