Ev Yapımı Doğum Gunu Pastaları

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Doğum Gunu Pastaları Tarifi


Doğum Gunu Pastası Nasıl Yapılır


Cikolatalı Doğum Gunu Pastası

Malzemeler:

12 paket margarin

5 adet yumurta

12 su bardağı şeker

1 su bardağı un (elenmiş)

1 corba kaşığı kakao

1 limon kabuğu rendesi

1 fincan Antep fıstığı

15 cay bardağı cokokrem (uzerine surmek icin)

1 paket kabartma tozu

Kreması icin:

1 2 su bardağı sut

25 corba kaşığı un

12 su bardağı şeker

12 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

imagesevyapimidogumgunupastalari5ad3e4a3ae42c

Cırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım

Şekeri ilave ederek bembeyaz ve kopuk kopuk olana dek cırpalım

Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve cırpma kabımıza alalım

Mikserin en duşuk ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifce şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım

170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim

Keskin bir bıcak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parcaya ayıralım

Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, cok az sut ile ezip, topaksız bulamac kıvamına getirelim ve sutun tamamını ilave edelim

Ağır ateşte surekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım

Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım Soğuduğunda pastanın alt katının uzerine surup, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim

3 Pastanın diğer katını kremanın uzerine oturtalım

Cokokremi 12 paket margarinle birlikte benmari usulu ağır ateşte eritelim

Pastanın uzerine ve yanlarına surelim Uzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya cikolata rendesi serpiştirelim Ya da 12 cay bardağı sut ve yarım paket krem şantiyi mikserle cırparak koyulaştıralım

Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın uzerine sıkarak susleyelim

Afiyet Olsun


Frambuazlı Yaşpasta Tarifi

Malzemeler:

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

25 gr kakao

1 paket kabartmatozu

2 paket vanilya

12 su bardağı nişasta

1 kahve fincanı sıcak su

Krema İcin:

2 kaşık nişasta

1 tepeleme kaşık un

3 bardak sut

8 kaşık şeker

2 yumurta sarısı

50 gr margarin

Uzerinin Kreması ve Sosu İcin:

1 paket orman meyveli kremşanti

1 su bardağı sut

1 paket ahududu ve cilekli meyveli sos

2,5 cay bardağı su

imagesevyapimidogumgunupastalari5ad3e4a511a2f

Yapılışı:

Once yumurtalar şeker ile kopuk kopuk olana kadar cırpılırKuru malzemeler ayrı bir yerde karıştırılıp yumurtalara eklenir bu aşamadan sonra fazla cırpmadan yağlayıp unladığımız kalıbımıza dokulur ve onceden ısıttığımız fırınımızda kurdanımız temiz cıkana kadar pişirilir

Krema malzemeleri de bir tencerenin icine alınıp karıştırarak pişirilirOcatan indirildikten sonra yağı eklenip mikserle iyice cırpılır

Dinlenen kekimiz uc eşit parcaya kesilir katar istenirse şekerli su ile veya sulandırılmış recel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar doşenirButun katlar bu şekilde doşenir

Kremşanti sut ile cırpılır pastanın uzeri kaplanırSos uzerinde yazıldığı gibi 2,5 cay bardağı su ile pişirilir iyice soğuyunca pastanın uzerine dokulurSosu karıştırarak soğutalım ki kaymak tutmasınSıcak dokersek şantiyi eriteceği icin iyice soğutun
 
Üst Alt