Doğum Gunu Pastaları Tarifi
Doğum Gunu Pastası Nasıl Yapılır
Cikolatalı Doğum Gunu Pastası
Malzemeler:
12 paket margarin
5 adet yumurta
12 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 corba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
15 cay bardağı cokokrem (uzerine surmek icin)
1 paket kabartma tozu
Kreması icin:
1 2 su bardağı sut
25 corba kaşığı un
12 su bardağı şeker
12 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
imagesevyapimidogumgunupastalari5ad3e4a3ae42c
Cırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım
Şekeri ilave ederek bembeyaz ve kopuk kopuk olana dek cırpalım
Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve cırpma kabımıza alalım
Mikserin en duşuk ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifce şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım
170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim
Keskin bir bıcak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parcaya ayıralım
Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, cok az sut ile ezip, topaksız bulamac kıvamına getirelim ve sutun tamamını ilave edelim
Ağır ateşte surekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım
Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım Soğuduğunda pastanın alt katının uzerine surup, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim
3 Pastanın diğer katını kremanın uzerine oturtalım
Cokokremi 12 paket margarinle birlikte benmari usulu ağır ateşte eritelim
Pastanın uzerine ve yanlarına surelim Uzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya cikolata rendesi serpiştirelim Ya da 12 cay bardağı sut ve yarım paket krem şantiyi mikserle cırparak koyulaştıralım
Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın uzerine sıkarak susleyelim
Afiyet Olsun
Frambuazlı Yaşpasta Tarifi
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
25 gr kakao
1 paket kabartmatozu
2 paket vanilya
12 su bardağı nişasta
1 kahve fincanı sıcak su
Krema İcin:
2 kaşık nişasta
1 tepeleme kaşık un
3 bardak sut
8 kaşık şeker
2 yumurta sarısı
50 gr margarin
Uzerinin Kreması ve Sosu İcin:
1 paket orman meyveli kremşanti
1 su bardağı sut
1 paket ahududu ve cilekli meyveli sos
2,5 cay bardağı su
imagesevyapimidogumgunupastalari5ad3e4a511a2f
Yapılışı:
Once yumurtalar şeker ile kopuk kopuk olana kadar cırpılırKuru malzemeler ayrı bir yerde karıştırılıp yumurtalara eklenir bu aşamadan sonra fazla cırpmadan yağlayıp unladığımız kalıbımıza dokulur ve onceden ısıttığımız fırınımızda kurdanımız temiz cıkana kadar pişirilir
Krema malzemeleri de bir tencerenin icine alınıp karıştırarak pişirilirOcatan indirildikten sonra yağı eklenip mikserle iyice cırpılır
Dinlenen kekimiz uc eşit parcaya kesilir katar istenirse şekerli su ile veya sulandırılmış recel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar doşenirButun katlar bu şekilde doşenir
Kremşanti sut ile cırpılır pastanın uzeri kaplanırSos uzerinde yazıldığı gibi 2,5 cay bardağı su ile pişirilir iyice soğuyunca pastanın uzerine dokulurSosu karıştırarak soğutalım ki kaymak tutmasınSıcak dokersek şantiyi eriteceği icin iyice soğutun
Doğum Gunu Pastası Nasıl Yapılır
Cikolatalı Doğum Gunu Pastası
Malzemeler:
12 paket margarin
5 adet yumurta
12 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 corba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
15 cay bardağı cokokrem (uzerine surmek icin)
1 paket kabartma tozu
Kreması icin:
1 2 su bardağı sut
25 corba kaşığı un
12 su bardağı şeker
12 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
imagesevyapimidogumgunupastalari5ad3e4a3ae42c
Cırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım
Şekeri ilave ederek bembeyaz ve kopuk kopuk olana dek cırpalım
Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve cırpma kabımıza alalım
Mikserin en duşuk ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifce şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım
170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim
Keskin bir bıcak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parcaya ayıralım
Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, cok az sut ile ezip, topaksız bulamac kıvamına getirelim ve sutun tamamını ilave edelim
Ağır ateşte surekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım
Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım Soğuduğunda pastanın alt katının uzerine surup, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim
3 Pastanın diğer katını kremanın uzerine oturtalım
Cokokremi 12 paket margarinle birlikte benmari usulu ağır ateşte eritelim
Pastanın uzerine ve yanlarına surelim Uzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya cikolata rendesi serpiştirelim Ya da 12 cay bardağı sut ve yarım paket krem şantiyi mikserle cırparak koyulaştıralım
Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın uzerine sıkarak susleyelim
Afiyet Olsun
Frambuazlı Yaşpasta Tarifi
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
25 gr kakao
1 paket kabartmatozu
2 paket vanilya
12 su bardağı nişasta
1 kahve fincanı sıcak su
Krema İcin:
2 kaşık nişasta
1 tepeleme kaşık un
3 bardak sut
8 kaşık şeker
2 yumurta sarısı
50 gr margarin
Uzerinin Kreması ve Sosu İcin:
1 paket orman meyveli kremşanti
1 su bardağı sut
1 paket ahududu ve cilekli meyveli sos
2,5 cay bardağı su
imagesevyapimidogumgunupastalari5ad3e4a511a2f
Yapılışı:
Once yumurtalar şeker ile kopuk kopuk olana kadar cırpılırKuru malzemeler ayrı bir yerde karıştırılıp yumurtalara eklenir bu aşamadan sonra fazla cırpmadan yağlayıp unladığımız kalıbımıza dokulur ve onceden ısıttığımız fırınımızda kurdanımız temiz cıkana kadar pişirilir
Krema malzemeleri de bir tencerenin icine alınıp karıştırarak pişirilirOcatan indirildikten sonra yağı eklenip mikserle iyice cırpılır
Dinlenen kekimiz uc eşit parcaya kesilir katar istenirse şekerli su ile veya sulandırılmış recel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar doşenirButun katlar bu şekilde doşenir
Kremşanti sut ile cırpılır pastanın uzeri kaplanırSos uzerinde yazıldığı gibi 2,5 cay bardağı su ile pişirilir iyice soğuyunca pastanın uzerine dokulurSosu karıştırarak soğutalım ki kaymak tutmasınSıcak dokersek şantiyi eriteceği icin iyice soğutun