Ev Yapımı Enfes Noodle Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
250 gram un
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı su
3-5 tane mantar
1 tane kapya
3 tane biber
1 tane domates
1 orta boy soğan
İstenilen baharatlar
Açmak için;
Nişasta
Ev Yapımı Enfes Noodle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzu bir kaba ya da tezgaha alıp ortasını çukurlaştırıyoruz. İki yumurta bir çimdik tuzla yoğurmaya başlıyoruz.
Yumurtalar unu yemeye başlayınca iki kaşık su döküyoruz; daha fazla değil. Merak etmeyin semsert bir hamur olacağı için bu sıvı miktar yetiyor.
İyice kaskatı oluncaya kadar yoğuruyoruz. Ben 20 dakika aralıksız yoğurdum. Sonra hamuru beze yapıp streç filme sarıyoruz ve bir saat dinlendiriyoruz.
Hamur dinlenirken harç olacak malzemeyi hazırlıyoruz. Burada istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz, pırasa, havuç, brokoli canınız ne isterse.
Malzemeleri jülyen ve ince olacak şekilde doğrayıp tavada soteliyoruz. O bi kenarda beklesin. Bir saat geçtikten sonra hamur biraz daha yumuşamış olacak.
İki eşit parçaya bölüyoruz ve her bezeyi biraz nişasta serpip açabildiğimiz kadar açıyoruz. Burası önemli! ne kadar ince o kadar iyi.
Açtıktan sonra geniş bir tencereye suyu koyalım kaynayadursun. Açtığımız yufkayı daha rahat kesmek için üçe katlıyoruz. Erişte keser gibi hatta ondan daha ince olacak şekilde kesiyoruz.
Kestiğimiz noodleları nişasta serpip biraz karıştırıyoruz ki yapışmasın. İyice buladıktan sonra kaynayan suya atıp 5 dakika haşlıyoruz. Arada karıştırmayı unutmayın.
Haşlanan noodleları tavadaki harcın içine atıp karıştırıyoruz. Biraz sulu koyuyoruz. Normal makarna gibi çok kuru olmasın. Noodle yemeye hazır. Afiyet olsun
Not: Bu tariften yedi kaselik çıktı. Ben birazını buzluğa attım sonradan çıkarıp yapmak için. Biraz uğraştırıyor ama dışarıdakinden daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Helal gıda hassasiyeti olanlar için evde hazırlayıp beslenmeye koymaya birebir
Ev Yapımı Enfes Noodle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
250 gram un
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı su
3-5 tane mantar
1 tane kapya
3 tane biber
1 tane domates
1 orta boy soğan
İstenilen baharatlar
Açmak için;
Nişasta
Ev Yapımı Enfes Noodle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzu bir kaba ya da tezgaha alıp ortasını çukurlaştırıyoruz. İki yumurta bir çimdik tuzla yoğurmaya başlıyoruz.
Yumurtalar unu yemeye başlayınca iki kaşık su döküyoruz; daha fazla değil. Merak etmeyin semsert bir hamur olacağı için bu sıvı miktar yetiyor.
İyice kaskatı oluncaya kadar yoğuruyoruz. Ben 20 dakika aralıksız yoğurdum. Sonra hamuru beze yapıp streç filme sarıyoruz ve bir saat dinlendiriyoruz.
Hamur dinlenirken harç olacak malzemeyi hazırlıyoruz. Burada istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz, pırasa, havuç, brokoli canınız ne isterse.
Malzemeleri jülyen ve ince olacak şekilde doğrayıp tavada soteliyoruz. O bi kenarda beklesin. Bir saat geçtikten sonra hamur biraz daha yumuşamış olacak.
İki eşit parçaya bölüyoruz ve her bezeyi biraz nişasta serpip açabildiğimiz kadar açıyoruz. Burası önemli! ne kadar ince o kadar iyi.
Açtıktan sonra geniş bir tencereye suyu koyalım kaynayadursun. Açtığımız yufkayı daha rahat kesmek için üçe katlıyoruz. Erişte keser gibi hatta ondan daha ince olacak şekilde kesiyoruz.
Kestiğimiz noodleları nişasta serpip biraz karıştırıyoruz ki yapışmasın. İyice buladıktan sonra kaynayan suya atıp 5 dakika haşlıyoruz. Arada karıştırmayı unutmayın.
Haşlanan noodleları tavadaki harcın içine atıp karıştırıyoruz. Biraz sulu koyuyoruz. Normal makarna gibi çok kuru olmasın. Noodle yemeye hazır. Afiyet olsun
Not: Bu tariften yedi kaselik çıktı. Ben birazını buzluğa attım sonradan çıkarıp yapmak için. Biraz uğraştırıyor ama dışarıdakinden daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Helal gıda hassasiyeti olanlar için evde hazırlayıp beslenmeye koymaya birebir
Ev Yapımı Enfes Noodle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı