Konut İmali Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı köftelik bulgur(esmer bulgurda kullanabilirsiniz)
1, 5 su bardağı sıcak su
İç gereçleri için;
Yarım çay bardağı isot
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 soğan rendesi(suyunu süzün)
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Biraz ince doğranmış maydanoz
Biraz küp halinde buz
Mesken İmali Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bulgura sıcak su ek edip, üzerini kapatın, 30 dk kabarması için bekletin.
Daha sonra soğan rendesi, salça, sıvı yağ, pulbiber, isot, kimyon ve tuzu tencereye alıp, biraz sıcak su ek ederek kavurun. (bir püf noktası vereyim, böyle ocakta yapınca bütün baharatlar birbirine karıştığı için daha lezzetli oluyor )
Büyük bir tepsiye kabaran bulguru koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı isot döküp, elinizle düzgünce karıştırın.
Tenceredeki biraz kavurduğumuz iç gereçleri üzerine ekleyin.
7-8 kadar buz küplerini ekleyip, düzgünce bulgurun diriliği geçene kadar yoğurun
Sonra maydanoz, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip biraz daha yoğurun.
Ben 30 dk kadar buzdolabında dinlendirip, öyle şeklini verdim. (daha güzel şekil alması için)
Çiğ köftedeki önemli püf noktası düzgün yoğurmak, ne kadar yeterli yoğurursanız o kadar lezzetli olur ve şekil alır
Yanınada ayran süper bir lezzet oldu afı̇yet şı̇fa olsun
2 su bardağı köftelik bulgur(esmer bulgurda kullanabilirsiniz)
1, 5 su bardağı sıcak su
İç gereçleri için;
Yarım çay bardağı isot
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 soğan rendesi(suyunu süzün)
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Biraz ince doğranmış maydanoz
Biraz küp halinde buz
Mesken İmali Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bulgura sıcak su ek edip, üzerini kapatın, 30 dk kabarması için bekletin.
Daha sonra soğan rendesi, salça, sıvı yağ, pulbiber, isot, kimyon ve tuzu tencereye alıp, biraz sıcak su ek ederek kavurun. (bir püf noktası vereyim, böyle ocakta yapınca bütün baharatlar birbirine karıştığı için daha lezzetli oluyor )
Büyük bir tepsiye kabaran bulguru koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı isot döküp, elinizle düzgünce karıştırın.
Tenceredeki biraz kavurduğumuz iç gereçleri üzerine ekleyin.
7-8 kadar buz küplerini ekleyip, düzgünce bulgurun diriliği geçene kadar yoğurun
Sonra maydanoz, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip biraz daha yoğurun.
Ben 30 dk kadar buzdolabında dinlendirip, öyle şeklini verdim. (daha güzel şekil alması için)
Çiğ köftedeki önemli püf noktası düzgün yoğurmak, ne kadar yeterli yoğurursanız o kadar lezzetli olur ve şekil alır
Yanınada ayran süper bir lezzet oldu afı̇yet şı̇fa olsun