Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği;
2 adet yumurta
2 su bardağı ılık su (200 ml)
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 pk kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
Alabildiği kadar un (yaklaşık 11. 12 bardak)
Hamburger köftesi;
1 kg orta yağlı kıyma
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kaşığı ketçap veya 1. 1 buçuk yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke veya 1 silme tatlı kaşığı karbonat
Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı galeta unu
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı kimyon ve köri de eklenebilir
Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamburger ekmeği :Önce un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
Unu da azar azar ekleyip hafif ele yapışan yumuşar bir hamur yoğuralım.
Hamur 2 katı kadar mayalandıktan sonra istediğimiz boy bezeler yapıp tepsiye araları boşluk kalacak şekilde dizelim.
1 saatte bu şekilde bekleyip tepside de mayalanması sağlanır.
Üstüne hafif bir şekilde bir fırça yardımıyla su veya süt sürülür ve susam serpilir.
180 derece fırında kontrollü pişirilir.
Hamburger köftesi :Köfte iyice yoğurulur. Yoğururken zorlanırsanız elinizi ıslatabilirsiniz.
Vaktiniz varsa köfte şekli verip 1 kaç saat buz dolabında bekletirseniz köfteler baharatı daha iyi çekmiş olur.
Çok az yağ eklenmiş bir tava da, döküm tavalarda, elektrikli ızgaralarda, fırında veya tost makinasında pişirebilirsiniz.
Pişen hamburger ekmeklerin arasını açalım yada bıçak yardımıyla keselim.
Ketçap mayonez isteğe bağlı olarak ekmeğe sürelim.
Marul, turşu, köfte arasına koyup servis yapılır.
Böyle bir hamburger yememişinizdir o kadar o kadar güzel oluyor ki müptelası olacaksınız eminim.
Not :bu tarifi çok kıymetli arkadaşlarımız yapmıştı. Müsadesini alarak buradan paylaşmak istedim.
Afiyet olsun.
Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamburger ekmeği;
2 adet yumurta
2 su bardağı ılık su (200 ml)
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 pk kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
Alabildiği kadar un (yaklaşık 11. 12 bardak)
Hamburger köftesi;
1 kg orta yağlı kıyma
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kaşığı ketçap veya 1. 1 buçuk yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke veya 1 silme tatlı kaşığı karbonat
Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı galeta unu
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı kimyon ve köri de eklenebilir
Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamburger ekmeği :Önce un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
Unu da azar azar ekleyip hafif ele yapışan yumuşar bir hamur yoğuralım.
Hamur 2 katı kadar mayalandıktan sonra istediğimiz boy bezeler yapıp tepsiye araları boşluk kalacak şekilde dizelim.
1 saatte bu şekilde bekleyip tepside de mayalanması sağlanır.
Üstüne hafif bir şekilde bir fırça yardımıyla su veya süt sürülür ve susam serpilir.
180 derece fırında kontrollü pişirilir.
Hamburger köftesi :Köfte iyice yoğurulur. Yoğururken zorlanırsanız elinizi ıslatabilirsiniz.
Vaktiniz varsa köfte şekli verip 1 kaç saat buz dolabında bekletirseniz köfteler baharatı daha iyi çekmiş olur.
Çok az yağ eklenmiş bir tava da, döküm tavalarda, elektrikli ızgaralarda, fırında veya tost makinasında pişirebilirsiniz.
Pişen hamburger ekmeklerin arasını açalım yada bıçak yardımıyla keselim.
Ketçap mayonez isteğe bağlı olarak ekmeğe sürelim.
Marul, turşu, köfte arasına koyup servis yapılır.
Böyle bir hamburger yememişinizdir o kadar o kadar güzel oluyor ki müptelası olacaksınız eminim.
Not :bu tarifi çok kıymetli arkadaşlarımız yapmıştı. Müsadesini alarak buradan paylaşmak istedim.
Afiyet olsun.
Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı