Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin ;
1 kilo dana döş kıyma (kişi sayısına göre azaltabilirsiniz)
1 adet soğan (rendelenmiş)
1-2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru İçin;
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta akı
Arasına;
Kornişon turşu
Domates
Kaşar
Kıvırcık marul
Mor soğan halkaları
Mayonez
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için;tüm malzemeleri karıştırma kabımızda karıştırıyoruz ve şekil verip dolapta dinlendiriyoruz. Daha sonra yapışmaz tava da orta ateşte az yağda pişiriyoruz.
Karıştırma kabına maya ,şeker, tuz ılık sütü alıp karıştırıyoruz. 2-3 dk mayamızın aktifleşmesini bekliyoruz.
Daha sonra içerisine yumurta akı, yoğurt, sıvı yağ ve püreyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz. Yukarıda da belirttiğim gibi hamur çok un istiyor bir anda eklemeyin yavaş yavaş yedirin.
En son elimize biraz sıvı yağ alıp hamuru toparlıyoruz. (Yumuşacık puf puf bir hamur olacak. ) hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil veriyoruz. Şekil verirken bir kaba sıvı yağ alın hamur çok yumuşak elinizi yağlayıp öyle şekil verin.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Tepside de bir 10-15 dk dinlendiriyoruz.
Üzerlerine fırçayla su sürüp susamlarını atıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 °fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun ❤.
Not: Aynı malzemelerle içerisine püre katmadan ve tuz miktarını azaltarak sade ekmeklerde yapabilirsiniz.Ben ek olarak kırmızı hamburger ekmeği de yaptım. ( Kırmızı renk için pancar kullandım. 1 adet pancarı yıkayıp rendeleyin ve suda yarım saat haşlayın. Blenderdan geçirin hazır, fazla suyunu süzmeyi unutmayın.)
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi İçin ;
1 kilo dana döş kıyma (kişi sayısına göre azaltabilirsiniz)
1 adet soğan (rendelenmiş)
1-2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru İçin;
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta akı
Arasına;
Kornişon turşu
Domates
Kaşar
Kıvırcık marul
Mor soğan halkaları
Mayonez
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için;tüm malzemeleri karıştırma kabımızda karıştırıyoruz ve şekil verip dolapta dinlendiriyoruz. Daha sonra yapışmaz tava da orta ateşte az yağda pişiriyoruz.
Karıştırma kabına maya ,şeker, tuz ılık sütü alıp karıştırıyoruz. 2-3 dk mayamızın aktifleşmesini bekliyoruz.
Daha sonra içerisine yumurta akı, yoğurt, sıvı yağ ve püreyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz. Yukarıda da belirttiğim gibi hamur çok un istiyor bir anda eklemeyin yavaş yavaş yedirin.
En son elimize biraz sıvı yağ alıp hamuru toparlıyoruz. (Yumuşacık puf puf bir hamur olacak. ) hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil veriyoruz. Şekil verirken bir kaba sıvı yağ alın hamur çok yumuşak elinizi yağlayıp öyle şekil verin.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Tepside de bir 10-15 dk dinlendiriyoruz.
Üzerlerine fırçayla su sürüp susamlarını atıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 °fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun ❤.
Not: Aynı malzemelerle içerisine püre katmadan ve tuz miktarını azaltarak sade ekmeklerde yapabilirsiniz.Ben ek olarak kırmızı hamburger ekmeği de yaptım. ( Kırmızı renk için pancar kullandım. 1 adet pancarı yıkayıp rendeleyin ve suda yarım saat haşlayın. Blenderdan geçirin hazır, fazla suyunu süzmeyi unutmayın.)
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı