Konut İmali Hamburger Tanımı İçin Gereçler
Köftesi İçin
500 gram dana kıyma (Tercihen zırhla çekilmiş)
Yarım soğan rendesi
1 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamburgerin İçine Koymak İçin
Domates
Göbek marul
Karamelize soğan
Cheddar peyniri
Ketçap
Mayonez
Karamelize soğan
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mesken İmali Hamburger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamburgere en çok yakışan şey karamelize edilmiş soğandır. Teflon tavaya sıvı yağımızı döktükten sonra soğanlarımızı atıp yaklaşık 2-3 dakika karıştıralım.
Daha sonra şekerimizi katıp karıştırmaya devam edelim. Soğanlar suyunu çekince azar azar su ekleyelim (Soğanların suyunu çektiğini soğanlar hafif hafif yanmaya başlayınca anlarız).
Bir kaç sefer bu su ekleme sürecini yaptıktan sonra soğanlarımız karamel rengini alana kadar (Yaklaşık yarım saatte alıyor) karıştırmaya devam edelim.
Soğanlarımız karamelize olduktan sonra küçük bir tabağa alıp bekletin. Bu sırada köfte gereçlerini derin bir kaba alıp parmak ucunuzla karıştırın (Fazla yoğurmayacağız gereçlerin güzelce karışması yeterli)
Daha sonra bu harcı dört kesime ayırıp her birinin içine bir küçük kesim tereyağı koyun. Sonra hamburger ekmeğinden büyük olacak halde üzerine bastırarak halimizi verelim.
Döküm tavamıza iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp tavamızı 7-8 dakika kadar ısıtalım.
Daha sonra köftelerimizi atıp bir yüzünü iki dakika pişirip öteki yüzünün birinci dakikasında üzerine cheddar peynirimizi koyarak bir dakika kadar daha pişirelim.
Sonra hamburger emeklerimizi iki modüle ayırıp en alta karamelize soğan üstüne köfte üstüne domates ketçap mayonez ve en üste marul olmak üzere koyuyoruz. Afiyet olsun.
Köftesi İçin
500 gram dana kıyma (Tercihen zırhla çekilmiş)
Yarım soğan rendesi
1 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamburgerin İçine Koymak İçin
Domates
Göbek marul
Karamelize soğan
Cheddar peyniri
Ketçap
Mayonez
Karamelize soğan
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mesken İmali Hamburger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamburgere en çok yakışan şey karamelize edilmiş soğandır. Teflon tavaya sıvı yağımızı döktükten sonra soğanlarımızı atıp yaklaşık 2-3 dakika karıştıralım.
Daha sonra şekerimizi katıp karıştırmaya devam edelim. Soğanlar suyunu çekince azar azar su ekleyelim (Soğanların suyunu çektiğini soğanlar hafif hafif yanmaya başlayınca anlarız).
Bir kaç sefer bu su ekleme sürecini yaptıktan sonra soğanlarımız karamel rengini alana kadar (Yaklaşık yarım saatte alıyor) karıştırmaya devam edelim.
Soğanlarımız karamelize olduktan sonra küçük bir tabağa alıp bekletin. Bu sırada köfte gereçlerini derin bir kaba alıp parmak ucunuzla karıştırın (Fazla yoğurmayacağız gereçlerin güzelce karışması yeterli)
Daha sonra bu harcı dört kesime ayırıp her birinin içine bir küçük kesim tereyağı koyun. Sonra hamburger ekmeğinden büyük olacak halde üzerine bastırarak halimizi verelim.
Döküm tavamıza iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp tavamızı 7-8 dakika kadar ısıtalım.
Daha sonra köftelerimizi atıp bir yüzünü iki dakika pişirip öteki yüzünün birinci dakikasında üzerine cheddar peynirimizi koyarak bir dakika kadar daha pişirelim.
Sonra hamburger emeklerimizi iki modüle ayırıp en alta karamelize soğan üstüne köfte üstüne domates ketçap mayonez ve en üste marul olmak üzere koyuyoruz. Afiyet olsun.