Mesken Üretimi Kaymak Tanımı İçin Materyaller
100 gram çiğ inek sütü
1 paket yemeklik krema
2 yemek kaşığı nişasta
Mesken Üretimi Kaymak Tanımı Yapılışı
Öncelikle 100 gram çiğ inek sütünü dilerseniz evvelce kaynatıp soğutuyoruz.
Uygun bir sos tenceresine 1 paket krema, soğuk süt ve 2 yemek kaşığı nişastayı koyup krema üzere olana dek çırpıyoruz.
Akabinde tenceremizi ocağa alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp bir taşım daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Islatmış olduğumuz kapaklı bir borcama bu karışımı döküyoruz.
Karışımımız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup yaklaşık 1 gün dinlendiriyoruz.
Sonraki gün istediğiniz ölçüde kaymağı servis tabağına alıyoruz.
Üzerini bal ve ceviz modülleri ile süsleyip servis yapıyoruz, afiyet olsun
100 gram çiğ inek sütü
1 paket yemeklik krema
2 yemek kaşığı nişasta
Mesken Üretimi Kaymak Tanımı Yapılışı
Öncelikle 100 gram çiğ inek sütünü dilerseniz evvelce kaynatıp soğutuyoruz.
Uygun bir sos tenceresine 1 paket krema, soğuk süt ve 2 yemek kaşığı nişastayı koyup krema üzere olana dek çırpıyoruz.
Akabinde tenceremizi ocağa alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp bir taşım daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Islatmış olduğumuz kapaklı bir borcama bu karışımı döküyoruz.
Karışımımız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup yaklaşık 1 gün dinlendiriyoruz.
Sonraki gün istediğiniz ölçüde kaymağı servis tabağına alıyoruz.
Üzerini bal ve ceviz modülleri ile süsleyip servis yapıyoruz, afiyet olsun