Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
1 paket instant maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya(yaş maya kullanacaksanız paketin yarısını kullanabilirsiniz)
2 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Kıymalı harcı için malzemeler ;
Yarım kilo kıyma
1 adet domates
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, pul biber, sumak
Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak maya ,şeker ,tuz ve ılık suyu karıştırıp ,üzerini kapatalım.5 dk bekleyelim.
Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım ve mayalanması için üzerini streç film ile veya hava almaya bir kapak ile kapatın.45 dk mayalandıralım.
İç harcı için kıymayı ocağa koyup kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken kıymayı sıvı yağ ve ince doğranmış soğan ile kavuralım.
Salçaları ekleyip biraz daha pişirelim.
Akabinden biberleri,domates ve baharatları ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
Hamuru merdane ile biraz açıp elimizle uzatarak pide şeklini verelim.
İçine harçtan koyup kenarlarını kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız bir şekilde alt üst kızaran kadar pişirelim.
Fırından çıkan pidelerimizin kenarını yumuşak olsun diye erittiğimiz tereyağını sürüp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket instant maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya(yaş maya kullanacaksanız paketin yarısını kullanabilirsiniz)
2 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Kıymalı harcı için malzemeler ;
Yarım kilo kıyma
1 adet domates
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, pul biber, sumak
Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak maya ,şeker ,tuz ve ılık suyu karıştırıp ,üzerini kapatalım.5 dk bekleyelim.
Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım ve mayalanması için üzerini streç film ile veya hava almaya bir kapak ile kapatın.45 dk mayalandıralım.
İç harcı için kıymayı ocağa koyup kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken kıymayı sıvı yağ ve ince doğranmış soğan ile kavuralım.
Salçaları ekleyip biraz daha pişirelim.
Akabinden biberleri,domates ve baharatları ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
Hamuru merdane ile biraz açıp elimizle uzatarak pide şeklini verelim.
İçine harçtan koyup kenarlarını kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız bir şekilde alt üst kızaran kadar pişirelim.
Fırından çıkan pidelerimizin kenarını yumuşak olsun diye erittiğimiz tereyağını sürüp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı