Son konular

Ev Yapımı Krem Peynir

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Ev İmali Krem Peynir Tanımı İçin Malzemeler

2.5 litre kestirilmiş süt için materyaller;
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Peynire aroma vermesi için gereçler;
1 tatlı kaşığı sarımsak kurusu yahut tozu
1 tatlı kaşığı kuru nane yahut 2-3dal taze nane
1 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 yemek kaşığı peynir altı suyu
Tuz

Ev Üretimi Krem Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü ocağa alıp kaynama noktasına geldiğinde tuz ve sirke döküyoruz, bu formda 10dk kaynatıyoruz.
İyice kesilen sütümüzü pak bir tülbent yardımıyla geniş bir kaba süzdürüyoruz.
Üzerine tartı koyup 1 gece dinlendiriyoruz.
Sabah kalıplaşmış peynirimizi robotumuza alıp içerisine peynir altı suyundan ve aroma verecek olan tüm materyallerimizi ekliyoruz bu formda 5dk çekiyoruz.
Eğer daha akışkan isterseniz biraz daha peynir altı suyu ekleyip tekrar 5dk çekebilirsiniz.
Bu peyniri 4-5 gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Arzuya nazaran ceviz, taze soğan, dereotu, maydanoz da eklenebilir yahut farklı baharatlarla da zenginleştirebilir siniz büsbütün sizin damak zevkinize kalmış

@sevvalinmutfagi.

Ev İmali Krem Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yarım Litre Sütten Bir Kilo Peynir Üretimi Tanımı İçin Gereçler Yarım litre süt (2.5 su bardaği) 1 su bardağı nişasta 1 yemek kaşığı tereyağ 1yemek kaşığı krem peynir 1 tatlı kaşaği tuz 1 tatlı kaşığı elma sirkesi Yarım Litre Sütten Bir Kilo Peynir Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Sirkeyle Mesken Üretimi Beyaz Peynir Tanımı İçin Malzemeler 4-5 litre süt 1 su bardağı sirke (Fark etmez) 1 yemek kaşığı kaya tuzu Sirkeyle Konut İmali Beyaz Peynir Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütümüzü süzüp ocağa alıyoruz kaynamasını bekliyoruz. Bir taraftan 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler 5 kg süt 1 adet limon suyu (Veya yarım kg ev yoğurdu) 150 gram tereyağ 1 yemek kaşığı tuz Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütümüzü kaynamaya çıktıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp. İçerisine limon suyunu veya ev yoğurdunuz varsa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Konut İmali Peynir Tanımı İçin Materyaller 1 litre süt 1/2 (yarım) çay bardağı sirke yahut limon Konut İmali Peynir Tanımı Yapılışı Süt suyu biraz buharlaşıncaya dek kaynatılır. Daha sonra içine biraz limon sıkılır yahut yarım fincan kadar sirke eklenir, karıştırılır. Süt yavaş yavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Peynir Üretimi (Evdeki Gereç İle) Tanımı İçin Materyaller 5 lt süt 2 çay bardağı elma sirkesi 1 limon suyu 2 tatlı kaşığı tuz Peynir İmali (Evdeki Gereç İle) Tanımı Yapılışı Tencereye sütü alıyoruz ve kaynama düzeyine yaklaşınca evvel sirke ve limonla kestiriyorum. Tuzu da atıp süt toprak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt