SoruCevap
Yeni Üye
Ev İmali Krem Peynir Tanımı İçin Malzemeler
2.5 litre kestirilmiş süt için materyaller;
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Peynire aroma vermesi için gereçler;
1 tatlı kaşığı sarımsak kurusu yahut tozu
1 tatlı kaşığı kuru nane yahut 2-3dal taze nane
1 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 yemek kaşığı peynir altı suyu
Tuz
Ev Üretimi Krem Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü ocağa alıp kaynama noktasına geldiğinde tuz ve sirke döküyoruz, bu formda 10dk kaynatıyoruz.
İyice kesilen sütümüzü pak bir tülbent yardımıyla geniş bir kaba süzdürüyoruz.
Üzerine tartı koyup 1 gece dinlendiriyoruz.
Sabah kalıplaşmış peynirimizi robotumuza alıp içerisine peynir altı suyundan ve aroma verecek olan tüm materyallerimizi ekliyoruz bu formda 5dk çekiyoruz.
Eğer daha akışkan isterseniz biraz daha peynir altı suyu ekleyip tekrar 5dk çekebilirsiniz.
Bu peyniri 4-5 gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Arzuya nazaran ceviz, taze soğan, dereotu, maydanoz da eklenebilir yahut farklı baharatlarla da zenginleştirebilir siniz büsbütün sizin damak zevkinize kalmış
@sevvalinmutfagi.
Ev İmali Krem Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 litre kestirilmiş süt için materyaller;
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Peynire aroma vermesi için gereçler;
1 tatlı kaşığı sarımsak kurusu yahut tozu
1 tatlı kaşığı kuru nane yahut 2-3dal taze nane
1 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 yemek kaşığı peynir altı suyu
Tuz
Ev Üretimi Krem Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü ocağa alıp kaynama noktasına geldiğinde tuz ve sirke döküyoruz, bu formda 10dk kaynatıyoruz.
İyice kesilen sütümüzü pak bir tülbent yardımıyla geniş bir kaba süzdürüyoruz.
Üzerine tartı koyup 1 gece dinlendiriyoruz.
Sabah kalıplaşmış peynirimizi robotumuza alıp içerisine peynir altı suyundan ve aroma verecek olan tüm materyallerimizi ekliyoruz bu formda 5dk çekiyoruz.
Eğer daha akışkan isterseniz biraz daha peynir altı suyu ekleyip tekrar 5dk çekebilirsiniz.
Bu peyniri 4-5 gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Arzuya nazaran ceviz, taze soğan, dereotu, maydanoz da eklenebilir yahut farklı baharatlarla da zenginleştirebilir siniz büsbütün sizin damak zevkinize kalmış
@sevvalinmutfagi.
Ev İmali Krem Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı