Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un ( gerekirse yarım bardak daha eklenebilir)
Yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
İçi için
300 gr kıyma
1 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
2-3 adet domates (domatesleriniz büyükse 2 tane yeter)
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için bütün malzemeler bir kaba alınır ve kulan memesi kıvamında bir hamur elde edilir. (ele yapışmayacak şekilde olacak) 45 dakika dinlendirilir.
İçi için.Soğan, sarımsak, maydanoz, domates ve biberler robotton geçirilir.
Diğer malzemeler eklenir karıştırılır. ( yarım saat dolapta dinlendirmeye vaktiniz varsa daha güzel olur).
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
Oklava yardımıyla unlayarak tabak büyüklüğünde açılır. ( ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olur) üzerine harçtan sürülür.
Yapışmaz tava ocağa alınarak ısıtılır.
Lahmacun konularak kapağı kapatılır.
Orta ateşte pişirilir. ( kapağını sık sık açmayın ki buharıyla harç güzelce pişsin) ortalama 4-5 dakikada pişiyor bir tanesi. Ben iki tava kullanıyorum tavadakiler pişerken diğerlerini açıyorum.
Pişen lahmacunları kapaklı bir tencereye yada temiz bir beze alın ki sıcak kalsın. Bu ölçülerde 12 adet lahmacunum çıktı benim. Afiyet olsun
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
3 su bardağı un ( gerekirse yarım bardak daha eklenebilir)
Yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
İçi için
300 gr kıyma
1 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
2-3 adet domates (domatesleriniz büyükse 2 tane yeter)
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için bütün malzemeler bir kaba alınır ve kulan memesi kıvamında bir hamur elde edilir. (ele yapışmayacak şekilde olacak) 45 dakika dinlendirilir.
İçi için.Soğan, sarımsak, maydanoz, domates ve biberler robotton geçirilir.
Diğer malzemeler eklenir karıştırılır. ( yarım saat dolapta dinlendirmeye vaktiniz varsa daha güzel olur).
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
Oklava yardımıyla unlayarak tabak büyüklüğünde açılır. ( ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olur) üzerine harçtan sürülür.
Yapışmaz tava ocağa alınarak ısıtılır.
Lahmacun konularak kapağı kapatılır.
Orta ateşte pişirilir. ( kapağını sık sık açmayın ki buharıyla harç güzelce pişsin) ortalama 4-5 dakikada pişiyor bir tanesi. Ben iki tava kullanıyorum tavadakiler pişerken diğerlerini açıyorum.
Pişen lahmacunları kapaklı bir tencereye yada temiz bir beze alın ki sıcak kalsın. Bu ölçülerde 12 adet lahmacunum çıktı benim. Afiyet olsun
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı