Konut İmali Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç harcı için:
1 kg. kıyma
2 büyük soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası (isteyen domates salçası kullanabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Not: iç harcının içine bir su bardağı su ek edip kıymayı biraz sulandırıyoruz hamurun üzerine daha hoş yapışması için..
Konut Üretimi Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamurumuzu mayalıyoruz.
Unu bir kaba alıp ortasına süt, sıvı yağ, tuz, şeker ilave edip yumuşak bir hamur elde edip yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
Soğanları ince ince doğruyoruz, kıymayı, salçayı, baharatları, tuzunu ve bir bardak suyu ek edip karıştırıyoruz.
Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp açıyoruz iç harcımızdan koyup büyük bir kapaklı bir tencerede hafif ateşte altı kızarına kadar pişiriyoruz.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç harcı için:
1 kg. kıyma
2 büyük soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası (isteyen domates salçası kullanabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Not: iç harcının içine bir su bardağı su ek edip kıymayı biraz sulandırıyoruz hamurun üzerine daha hoş yapışması için..
Konut Üretimi Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamurumuzu mayalıyoruz.
Unu bir kaba alıp ortasına süt, sıvı yağ, tuz, şeker ilave edip yumuşak bir hamur elde edip yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
Soğanları ince ince doğruyoruz, kıymayı, salçayı, baharatları, tuzunu ve bir bardak suyu ek edip karıştırıyoruz.
Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp açıyoruz iç harcımızdan koyup büyük bir kapaklı bir tencerede hafif ateşte altı kızarına kadar pişiriyoruz.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun