Son konular

Ev Yapımı Lahmacun

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mesken İmali Lahmacun Tanımı İçin Materyaller

Lahmacun hamuru için materyaller;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı un (kulak göğsü kıvamında olması gerek)
Lahmacun iç harcı için materyaller;
200 gram dana kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 tutam maydanoz
1 adet kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Konut İmali Lahmacun Tanımı Yapılışı

Süt, su, sıvı yağ, tuz, şeker ve maya derin bir kaba konur ve karıştırılır.
Üzerine denetimli bir halde un ek edilerek yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için soğan, domates, maydanoz, kapya biber blenderdan çekilir ve kıymanın üzerine dökülür.
Sıvı yağ, salça, tuz ve baharatlarda eklenip iç harcı yoğurulur.
Mayalanan hamurdan bezeler alınır ve yuvarlak bir halde oklava yahut merdane ile açılır.
Açılan hamurun üzerine 2 kaşık iç harçtan konur ve yayılır.
Isıtılmış tavada üzeri kapatılarak pişirilir. (isteğe bağlı 250 derecelik alt üst ısıtılmış fırında da pişirilebilir. ).
Lahmacunu maydanoz ve limonla servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt