Ev İmali Limonata Tanımı İçin Malzemeler
2 adet büyükçe limon
1 adet portakal
1+1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
2-3 bardak sıcak su
2 lt soğuk su
Ev İmali Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Limonların kabuklarını dışından rendeledim.
Portakalı turuncu kısmını derine inmeden rendeledim.
Toz şekeri rende kabuklara ekleyip 1-2 dk ovaladım.
Biraz sıcak su ekleyip karıştırarak şekeri erittim.
Limonları ve portakalı içine doğrayıp güzelce mıncıklayarak suyunu çıkardım postayı sıkarak bir kenara ayırdım.
Çıkan suyu ince süzgeçten geçirdim.
Posaların kalan suyu ve şekerini yeterlice çıkarmak için tekrar kaba alıp sıcak su ekledim güzelce suyunu sıkıp kabukları attım çıkan suyu tekrar süzgeçten geçirerek aldım.
Oluşan limon konsantreye 2lt. Daha su ek ettim.
Damak tadına nazaran suyu azaltılabilir yada çoğaltılabilir.
Buzdolabında bir kaç saat soğutup afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun
Ev Üretimi Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet büyükçe limon
1 adet portakal
1+1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
2-3 bardak sıcak su
2 lt soğuk su
Ev İmali Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Limonların kabuklarını dışından rendeledim.
Portakalı turuncu kısmını derine inmeden rendeledim.
Toz şekeri rende kabuklara ekleyip 1-2 dk ovaladım.
Biraz sıcak su ekleyip karıştırarak şekeri erittim.
Limonları ve portakalı içine doğrayıp güzelce mıncıklayarak suyunu çıkardım postayı sıkarak bir kenara ayırdım.
Çıkan suyu ince süzgeçten geçirdim.
Posaların kalan suyu ve şekerini yeterlice çıkarmak için tekrar kaba alıp sıcak su ekledim güzelce suyunu sıkıp kabukları attım çıkan suyu tekrar süzgeçten geçirerek aldım.
Oluşan limon konsantreye 2lt. Daha su ek ettim.
Damak tadına nazaran suyu azaltılabilir yada çoğaltılabilir.
Buzdolabında bir kaç saat soğutup afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun
Ev Üretimi Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı