Mesken Üretimi Limonata Tanımı İçin Gereçler
2 tane donmuş portakal
3 tane limon
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 litre soğuk su
Buz
Bir kaç yaprak taze nane
Mesken Üretimi Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle limonun kabukları beyazları almadan soyulur ve suyu sıkılır.
Donmuş portakallar dondurucudan çıkarılıp 15-20 dk biraz eridikten sonra kabukları beyazları almadan iri iri soyulur.
Rondoya portakal içi, portakal kabukları, limon kabukları ve suyu, şekeri ilave edip yeterlice ezilinceye kadar çekin.
Posa derin bir kaba alınıp üzerine 1, 5 litre soğuk su ve nane yaprakları eklenip güzelce karıştırılır.
Harmanlanan içecek süzülerek şişelere doldurulur.
Buz ile servis edilir. Afiyet olsun.
2 tane donmuş portakal
3 tane limon
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 litre soğuk su
Buz
Bir kaç yaprak taze nane
Mesken Üretimi Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle limonun kabukları beyazları almadan soyulur ve suyu sıkılır.
Donmuş portakallar dondurucudan çıkarılıp 15-20 dk biraz eridikten sonra kabukları beyazları almadan iri iri soyulur.
Rondoya portakal içi, portakal kabukları, limon kabukları ve suyu, şekeri ilave edip yeterlice ezilinceye kadar çekin.
Posa derin bir kaba alınıp üzerine 1, 5 litre soğuk su ve nane yaprakları eklenip güzelce karıştırılır.
Harmanlanan içecek süzülerek şişelere doldurulur.
Buz ile servis edilir. Afiyet olsun.