Konut Üretimi Lor Peyniri Tanımı İçin Materyaller
500 gram çiğ inek sütü
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Konut Üretimi Lor Peyniri Tanımı Yapılışı
Öncelikle 500 gram çiğ inek sütünü bir tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yarım limon suyunu ek edip karıştırıyoruz.
Bir mühlet sonra sütünüz pütürleşmeye başlayacaktır.
Ocağın altını kapatıp suyunu salması için beklemeye alıyoruz.
Suyunu yeterlice salınca delikli bir süzgece koyup fazla suyunu süzüyoruz.
Dilerseniz bu yararlı suyu çorbalarda, birtakım tatlılarda vs. Kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
Suyunu süzüp güzelce bastırarak peynir kıvamına gelince uygun bir kaseye koyuyoruz.
İsteğe nazaran yarım çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz.
Dilerseniz buzdolabında en az 1 gece dinlendirip en fazla 4-5 gün içinde tüketmelisiniz. Sonraki gün üzerine pulbiber serperek kahvaltıda servis yapıyoruz, afiyet olsun
500 gram çiğ inek sütü
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Konut Üretimi Lor Peyniri Tanımı Yapılışı
Öncelikle 500 gram çiğ inek sütünü bir tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yarım limon suyunu ek edip karıştırıyoruz.
Bir mühlet sonra sütünüz pütürleşmeye başlayacaktır.
Ocağın altını kapatıp suyunu salması için beklemeye alıyoruz.
Suyunu yeterlice salınca delikli bir süzgece koyup fazla suyunu süzüyoruz.
Dilerseniz bu yararlı suyu çorbalarda, birtakım tatlılarda vs. Kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
Suyunu süzüp güzelce bastırarak peynir kıvamına gelince uygun bir kaseye koyuyoruz.
İsteğe nazaran yarım çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz.
Dilerseniz buzdolabında en az 1 gece dinlendirip en fazla 4-5 gün içinde tüketmelisiniz. Sonraki gün üzerine pulbiber serperek kahvaltıda servis yapıyoruz, afiyet olsun