Ev Yapımı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
3 ,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
İçi için;
200 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 rendelenmiş soğan
Sosu için;
2 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Nane
Ev Yapımı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kaba unumuzu yumurta, tuz ve suyu azar azar ilave edip biraz sert bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu 2 bezeye ayırıp 10 dakika bekletelim.
Daha sonra içimizi hazırlayalım.
Bütün iç malzemelerini karıştırıp bir kenara bırakalım.
Hamurumuz iyice dinlendikten sonra 1 bezeyi unlayıp bir güzel açalım hamurumuz çok kalın olmasın ve çok ince de olmasın.
Açtığımız hamuru aşağıdan ve yukarıdan kesip küçük kareler elde edelim.
Daha sonra bu karelerin içine içimizden azar azar ekleyelim.
Mantılarımızı kapatalım.
Ben mantılar yapışmasın diye biraz un serptim.
Göz kararı tenceremize koyduğumuz suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatalım.
Kaynadıktan sonra artık mantılarımızın başlayabiliriz.
Yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Daha sonra haşlanmış mantılarımızı süzgece alıp süzelim ve yaptığımız güzel sosumuzla servis edelim.
Önce yağı tavaya alıp salçayı biraz kavurduktan sonra üstüne baharatları ekleyin.
Yoğurdu ve rendelediğimiz sarımsakla beraber karıştırıp üstüne salçalı sosu dökebiliriz. Ve mantımız hazır. .
Afiyet olsun, fotoğraf paylaşmayı ve yorum yazmayı unutmayalım herkese afiyet olsun.
Ev Yapımı Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
3 ,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
İçi için;
200 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 rendelenmiş soğan
Sosu için;
2 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Nane
Ev Yapımı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kaba unumuzu yumurta, tuz ve suyu azar azar ilave edip biraz sert bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu 2 bezeye ayırıp 10 dakika bekletelim.
Daha sonra içimizi hazırlayalım.
Bütün iç malzemelerini karıştırıp bir kenara bırakalım.
Hamurumuz iyice dinlendikten sonra 1 bezeyi unlayıp bir güzel açalım hamurumuz çok kalın olmasın ve çok ince de olmasın.
Açtığımız hamuru aşağıdan ve yukarıdan kesip küçük kareler elde edelim.
Daha sonra bu karelerin içine içimizden azar azar ekleyelim.
Mantılarımızı kapatalım.
Ben mantılar yapışmasın diye biraz un serptim.
Göz kararı tenceremize koyduğumuz suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatalım.
Kaynadıktan sonra artık mantılarımızın başlayabiliriz.
Yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Daha sonra haşlanmış mantılarımızı süzgece alıp süzelim ve yaptığımız güzel sosumuzla servis edelim.
Önce yağı tavaya alıp salçayı biraz kavurduktan sonra üstüne baharatları ekleyin.
Yoğurdu ve rendelediğimiz sarımsakla beraber karıştırıp üstüne salçalı sosu dökebiliriz. Ve mantımız hazır. .
Afiyet olsun, fotoğraf paylaşmayı ve yorum yazmayı unutmayalım herkese afiyet olsun.
Ev Yapımı Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı