Konut İmali Peynir Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1/2 (yarım) çay bardağı sirke yahut limon
Konut İmali Peynir Tanımı Yapılışı
Süt suyu biraz buharlaşıncaya dek kaynatılır.
Daha sonra içine biraz limon sıkılır yahut yarım fincan kadar sirke eklenir, karıştırılır.
Süt yavaş yavaş peltelenmeye başlar, sütün rengi de sarıya döner.
Daha sonra tel bir süzgeçe alınır lakin suyu da dökülmez.
Suyunu da buzluğa atıp peyniraltı suyu olarak kullanabilirsiniz.
Süzgeçleri peyniri kaşıkla ezerek karıştırmalısınız ki suyu süzülsün. Biraz tuz atabilirsiniz.
Sonra tülbent üzere bir beze koyup yumuşak istiyorsanız biraz sulu, sert peynir istiyorsanız düzgünce suyunu sıkmalısınız.
Sonra elinizle form verip üstüne ağır bişey koyup yaklaşık 2-3 saat oda sıcaklığında bırakın. Daha sonra buzdolabına koyun. Afiyet olsun
1 litre süt
1/2 (yarım) çay bardağı sirke yahut limon
Konut İmali Peynir Tanımı Yapılışı
Süt suyu biraz buharlaşıncaya dek kaynatılır.
Daha sonra içine biraz limon sıkılır yahut yarım fincan kadar sirke eklenir, karıştırılır.
Süt yavaş yavaş peltelenmeye başlar, sütün rengi de sarıya döner.
Daha sonra tel bir süzgeçe alınır lakin suyu da dökülmez.
Suyunu da buzluğa atıp peyniraltı suyu olarak kullanabilirsiniz.
Süzgeçleri peyniri kaşıkla ezerek karıştırmalısınız ki suyu süzülsün. Biraz tuz atabilirsiniz.
Sonra tülbent üzere bir beze koyup yumuşak istiyorsanız biraz sulu, sert peynir istiyorsanız düzgünce suyunu sıkmalısınız.
Sonra elinizle form verip üstüne ağır bişey koyup yaklaşık 2-3 saat oda sıcaklığında bırakın. Daha sonra buzdolabına koyun. Afiyet olsun