Ev İmali Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
250 ml su ( 1 su bardağından biraz fazla )
Sosu için;
1 çorba kaşığı salça
1 ya da 2 adet domates
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Sucuk
Mantar
Mısır
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Kaşar peyniri
Biber
Domates
Ev İmali Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba unu, mayayı ve tuzu döküyoruz.
Karıştırıp ortasını açıyoruz ve üzerine zeytinyağı, ılık su ek ederek kulak göğsü kıvamına getiriyoruz. 3-4 dk yoğuruyoruz.
Üzerine bez kapatıp dinlendiriyoruz.
Sosumuz için; 1 çorba kaşığı domates salçası, küçükse iki domates, iki diş sarımsak, fesleğen, zeytinyağı (5 çorba kaşığı) tuz, karabiberi ekleyip parçalayıcından geçirip püre haline getiriyoruz.
Üst gereçleri hepsini ince olarak doğruyoruz.
Hamuru ortadan ikiye bölüp merdane ile açıyoruz.
Fırın tepsinin içi büyüklüğünde yuvarlak açıyoruz.
Yağlı kağıt seriyoruz üzerine hamuru alıyoruz.
Hamurun üzerine çatalla 8-10 yerine batırıyoruz.Bu biçimde kabarmasını önlemiş olursunuz.
Hazırladığımız sosu eşit formda iki hamura bölüyoruz.
Kaşık ile üzerine yayıyoruz.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
Doğradığımız malzemeyi eşitçe yerleştiriyoruz.
Üzerine biraz daha kaşar peyniri rendesi ve fesleğen yaprakları koyuyoruz.
10 dk pizzayı mayalandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 240 derece fırına turbo kısmına atıp 10 ile 15 dk ortası pişiriyoruz.
Not; sosu pizzanın tam uç noktasına kadar sürmüyoruz. 1 cm ara kalmalı. Uçtaki sosun yanmasını bu biçimde önleyebilirsiniz.
Ev İmali Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
250 ml su ( 1 su bardağından biraz fazla )
Sosu için;
1 çorba kaşığı salça
1 ya da 2 adet domates
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Sucuk
Mantar
Mısır
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Kaşar peyniri
Biber
Domates
Ev İmali Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba unu, mayayı ve tuzu döküyoruz.
Karıştırıp ortasını açıyoruz ve üzerine zeytinyağı, ılık su ek ederek kulak göğsü kıvamına getiriyoruz. 3-4 dk yoğuruyoruz.
Üzerine bez kapatıp dinlendiriyoruz.
Sosumuz için; 1 çorba kaşığı domates salçası, küçükse iki domates, iki diş sarımsak, fesleğen, zeytinyağı (5 çorba kaşığı) tuz, karabiberi ekleyip parçalayıcından geçirip püre haline getiriyoruz.
Üst gereçleri hepsini ince olarak doğruyoruz.
Hamuru ortadan ikiye bölüp merdane ile açıyoruz.
Fırın tepsinin içi büyüklüğünde yuvarlak açıyoruz.
Yağlı kağıt seriyoruz üzerine hamuru alıyoruz.
Hamurun üzerine çatalla 8-10 yerine batırıyoruz.Bu biçimde kabarmasını önlemiş olursunuz.
Hazırladığımız sosu eşit formda iki hamura bölüyoruz.
Kaşık ile üzerine yayıyoruz.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
Doğradığımız malzemeyi eşitçe yerleştiriyoruz.
Üzerine biraz daha kaşar peyniri rendesi ve fesleğen yaprakları koyuyoruz.
10 dk pizzayı mayalandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 240 derece fırına turbo kısmına atıp 10 ile 15 dk ortası pişiriyoruz.
Not; sosu pizzanın tam uç noktasına kadar sürmüyoruz. 1 cm ara kalmalı. Uçtaki sosun yanmasını bu biçimde önleyebilirsiniz.
Ev İmali Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı