Son konular

Ev Yapımı Sebzeli Erişte

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Ev İmali Sebzeli Erişte Tanımı İçin Malzemeler

Pancarlı erişte için;
1 adet pancar(bir bardak püre olacak kadar )
9 su bardağı un
5 adet yumurta (küçük ise 6)
1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı tuz
Ispanaklı erişte için;
1 bağ ıspanak
9 su bardağı un
5 adet yumurta (küçük ise 6)
1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı tuz

Ev İmali Sebzeli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pancar püremizi yapmakla başlayalım.
Soyduğunuz pancarları bir kaç modüle bölün üzerini geçecek kadar su ekleyin yumuşayıncaya kadar haşlayın ve rondadan çekin.
Pancar püremiz büsbütün soğuduktan sonra yoğurma kabına pancar püresini, un, yumurta, tuz ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Sütü denetimli eklemekte yarar var zira pürenizin kıvamına, yumurta büyüklüğüne ve un kalitesine nazaran ölçü değişebilir.
Burada dikkat etmeniz gereken nokta sert bir hamur olması gerekiyor.
Ben erişte tariflerim de sütü kullanmayı seviyorum hem besin pahası açısından hemde daha dayaklı hoş kıvamlı oluyor eriştelerimiz ben eriştelerime üstte yazan süt ölçüsünü ekledikten sonra muhtaçlık halinde su kullandım sizde o denli yapabilirsiniz.
Ispanaklı erişte için de birebir pancar püresindeki üzere ıspanaktan püre yapalım ve hamurumuzu yoğuralım yarım saat dinlendikten sonra bezelere ayıralım.
Unlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine nemli bir bez örtelim ki hamurun üzeri kurumasın.
Daha sonra bezeleri kalın olacak formda açalım.
Tava üzerinde her iki tarafını da hafif pişirelim ve pak bir sofra bezinin içine koyup üzerini örtelim.
Bütün bezeler bitene kadar bu süreci yapalım.
Sonra bir yufkayı alıp ortadan ikiye kesip üst üste koyalım ve uzun şeritler keselim.
Şeritleri eninden olabildiğince ince keselim.
Kesilen şeritleri tepsi yahut sofra bezi üzerinde 3-4 gün karıştırarak kurutalım. Afiyet olsun.
Püf noktaları.

Pürelerimizi yaparken robottan uygun çekmeniz gerekiyor ve robottan çekerken ne kadar koyu kıvamlı olursa rengi o kadar hoş oluyor.

Ben 1. 5 bardak süt kullandıktan sonra yarım bardak su kullandım lakin siz bir sefer de eklemeyin denetimli ekleyin sert bir hamur olmalı.

Bezeleri açarken birinci kademede yalnızca un kullanırsanız pişerken lapa olmaz tane tane olur erişteleriniz.

Erişteler tava da pişirme süreci yaparken asla pişirme üzere düşünmeyin üzeri kuruması kâfi .

Ev İmali Sebzeli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sebzeli Erişte Makarnası Tarifi İçin Malzemeler Domates püresi için 2 orta boy domates rendesi Havuç püresi için 3 orta boy havuç Kırmızı biber püresi için 2 orta boy biber Pancar püresi için 2 orta boy pancar Ispanak püresi için 7-8 bağ ıspanağın yaprak kısmı Her bir su bardağı sebze püresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Erişte (Sebzeli) Tanımı İçin Malzemeler Havuçlu için; 3-4 adet orta uzunluk havuç 2 yumurta 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Pancarlı için; 3 adet küçük uzunluk pancar 2 yumurta 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı Ispanaklı için; 500 gram ıspanak 2 yumurta 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Sebzeli Erişte İmali Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk pancar 500 gram ıspanak 5 adet küçük uzunluk havuç 3 kg un Tuz 9 adet yumurta Sebzeli Erişte İmali Tanımı Yapılışı Her bir erişte çeşidi için 3 yumurta 1 kg un ve içine koymak istediğiniz zerzevat olacak formda hazırlamalıyız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Sebzeli Eriştei İçin Gereçler Yeşil erişte için 7 adet yumurta 2 yemek kaşık irmik 1 su bardağı süt 7 bardağı un 250 gram ıspanak Turuncu erişte için 7 adet yumurta 2 yemek kaşık irmik 1 su bardağı süt 7 su bardak un 2 orta uzunluk havuç Kırmızı erişte için 7 yumurta 2 kaşık irmik 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Erişte (Sebzeli Renkli) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta 1 bu bardağı zerzevat püresi 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un 2 kök Ispanak 2 adet Pancar 5 Kapya biber 1 dilim Bal kabağı 4 havuç Havuç Erişte (Sebzeli Renkli) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle kullanacağımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt