Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
1 su bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yedibahar
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Tavada lavaş ekmeği için;
4 su bardağı un
Yarım paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Ilık su
Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle lavaş ekmeği için geniş bir yoğurma kabına un ,tuz ,şeker, mayayı alalım.
Ortasını açıp yavaş yavaş su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdane veya oklavayla açarak bir servis tabağı büyüklüğüne getirin.
Tavayı ocağa bırakın ısınınca ince açtığınız lavaş ekmeğini tavaya alın ve önlü arkalı pişirin.
Temiz bir bez üzerine aldığınız lavaşlar tantunide kullanılmaya hazırdır.
Tavuk eti için uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün ,suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra 2 su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte biraz kavurduktan sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alalım.
Tavuk eti,domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
1 su bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yedibahar
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Tavada lavaş ekmeği için;
4 su bardağı un
Yarım paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Ilık su
Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle lavaş ekmeği için geniş bir yoğurma kabına un ,tuz ,şeker, mayayı alalım.
Ortasını açıp yavaş yavaş su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdane veya oklavayla açarak bir servis tabağı büyüklüğüne getirin.
Tavayı ocağa bırakın ısınınca ince açtığınız lavaş ekmeğini tavaya alın ve önlü arkalı pişirin.
Temiz bir bez üzerine aldığınız lavaşlar tantunide kullanılmaya hazırdır.
Tavuk eti için uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün ,suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra 2 su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte biraz kavurduktan sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alalım.
Tavuk eti,domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı