Son konular

Ev Yapımı Tereyağ

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mesken Üretimi Tereyağ Tanımı İçin Materyaller
3 kilo çiğ süt kaymağı (Ben mandıradan aldım)

Konut Üretimi Tereyağ Tanımı Yapılışı

Öncelikle kaymağımızı kaynatıyoruz (süt pişirir üzere )kaynattığımız kaymağı yoğurt mayaladığımız sıcaklığa gelince yoğurt mayalar üzere mayalıyoruz. (mayalamaya 2 yemek kaşığı yoğurt kâfi )
Mayalanmaya için 4-5saat bekletiyoruz.
Buzdolabına koyuyoruz. 3-4 gün dolapta bekletiyoruz.
Beklettiğimiz kaymağı en az 10 dk elimizle yoğuruyoruz. Ayran çıkmaya başlıyor.
Ayranın süzüp soğuk su yahut buz ekleyip tereyağını toplayıp ayranı çıkana kadar yıkayın.
Sonrasında tereyağının hazır Deneyecek olanlara afiyet olsun.
 
Üst Alt