Ev Yapımı Un Tarhanası Nasıl Yapılır
Un Tarhanası Tarifi, Resimli
imagesevyapimiuntarhanasitarifi5ad3de71d936e
Kış icin hazırlayabileceğiniz en guzel alternatiflerden biri de ev yapımı tarhanadır Kışın sıcak sıcak bir tarhana corbası icmek icin bu tarifi yapmanız yeterli:
Malzemeler
Tarhana otu
Tuz
Aldığı kadar un
3 kgdomates
2 kgsoğan
2 kgkırmızı biber
1 kgsuzme yoğurt
1 kghaşlanmış nohut
Yapılışı:
Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ve iki saat boyunca kısık ateşte pişirin
ılıdıktan sonra icinden tarhana otlarını cıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın İcine yoğurt ve haşlayıp pure haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin
Yeteri kadar un ilavesiyle poğaca hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin En az iki gun ara sıra karıştırarak hamurun mayalanmasını bekleyin
Daha sonra havadar bir yere geniş bir ortu serip, Uzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin
Ust taraf kuruduğunda ters cevirin Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parcalayın
hamur parcacıklarını ovalayın Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten başka bir ortunun uzerine eleyin
Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ve iki gun kadar acık havada bekletin Tarhananız hazır
Un Tarhanası Tarifi, Resimli
imagesevyapimiuntarhanasitarifi5ad3de71d936e
Kış icin hazırlayabileceğiniz en guzel alternatiflerden biri de ev yapımı tarhanadır Kışın sıcak sıcak bir tarhana corbası icmek icin bu tarifi yapmanız yeterli:
Malzemeler
Tarhana otu
Tuz
Aldığı kadar un
3 kgdomates
2 kgsoğan
2 kgkırmızı biber
1 kgsuzme yoğurt
1 kghaşlanmış nohut
Yapılışı:
Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ve iki saat boyunca kısık ateşte pişirin
ılıdıktan sonra icinden tarhana otlarını cıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın İcine yoğurt ve haşlayıp pure haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin
Yeteri kadar un ilavesiyle poğaca hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin En az iki gun ara sıra karıştırarak hamurun mayalanmasını bekleyin
Daha sonra havadar bir yere geniş bir ortu serip, Uzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin
Ust taraf kuruduğunda ters cevirin Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parcalayın
hamur parcacıklarını ovalayın Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten başka bir ortunun uzerine eleyin
Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ve iki gun kadar acık havada bekletin Tarhananız hazır