Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
4 kg açık süt
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
Ev İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle güzel bir yoğurt yapmak için sütümüzün kalitesi çok değerli. Bunun için bildiğimiz güvendiğimiz yerlerden sütümüzü temin etmeliyiz.
Sütü süzüp tenceremize alıyoruz havalandırarak kaynamasını sağlıyoruz.
Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Serçe parmağımızı sütün içerisine batırıp 8 e kadar sayıp hafif parmağımızı yakacak kıvamdayken mayalık ayırdığımız yoğurdu süt ile açıp sütümüzün üzerine döküyoruz.
Gelelim kıymetli püf noktasına. Bir çırpıcı ile maya ve sütun birbirine güzelce geçmesi için çırpıyoruz.
Daha sonra soğuk fırının içine ağzı açık bir formda koyup 4 ila 5 saat ortası mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan yoğurdumuzu ağzı açık bir formda dolaba kaldırıp 24 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra yoğurdumuz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun
Ev İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 kg açık süt
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
Ev İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle güzel bir yoğurt yapmak için sütümüzün kalitesi çok değerli. Bunun için bildiğimiz güvendiğimiz yerlerden sütümüzü temin etmeliyiz.
Sütü süzüp tenceremize alıyoruz havalandırarak kaynamasını sağlıyoruz.
Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Serçe parmağımızı sütün içerisine batırıp 8 e kadar sayıp hafif parmağımızı yakacak kıvamdayken mayalık ayırdığımız yoğurdu süt ile açıp sütümüzün üzerine döküyoruz.
Gelelim kıymetli püf noktasına. Bir çırpıcı ile maya ve sütun birbirine güzelce geçmesi için çırpıyoruz.
Daha sonra soğuk fırının içine ağzı açık bir formda koyup 4 ila 5 saat ortası mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan yoğurdumuzu ağzı açık bir formda dolaba kaldırıp 24 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra yoğurdumuz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun
Ev İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı